Mergi la conţinutul principal

Sambo, din nou în frunte și în 2021

* medaliat cu bronz la mondialele de tineret, Paul Scurtu a fost desemnat sportivul anului * în Top 10 alcătuit de DJST Brăila, locul al 3-lea i-a fost acordat Mariei Naidin * secția de sambo a cucerit o salbă de medalii la naționale * la judo, din motive obiective, clubul brăilean a bifat doar un bronz

 

Sambo a fost din nou lider în top-ul sporturilor la CSM Brăila în 2021. Sportivii pregătiți de antrenoarea Carmen Constantin au devenit campioni naționali, au urcat pe podiumul de premiere și și-au trecut în cont două medalii de bronz, una la europenele de juniori și una la mondialele de tineret.

La judo, în anul recent încheiat nu s-au disputat competiții naționale la categoriile mici de vârstă, ci doar la cele mari, astfel că dintre sportivii de la CSM Brăila doar doi au concurat cu șanse la podium.

Secția de judo de la CSM Brăila a cucerit doar o singură medalie în 2021, prin Maria Naidin la U18. În primul an la această categorie de vârstă, cea a juniorilor, Naidin a fost singura sportivă din Brăila la startul competiției care a avut loc la Poiana Brașov, iar eleva antrenoarei Carmen Constantin a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

La U21, Paul Scurtu s-a clasat pe locul al cincilea după ce a obținut cinci victorii și a fost învins de doar două ori. Însă la judo nu se acordă locul al patrulea.

“Rezultatele secției de sambo au fost excelente în 2021, nici acum nu găsesc cuvintele care să exprime ceea ce am simțit eu, ca antrenoare, în seazonul recent încheiat. Paul Scurtu și Maria Naidin au fost la înălțime și totodată exemple pentru ceilalți colegi ai lor. La judo nu am putut participa la naționalele categoriilor mici de vârstă pentru că acele competiții nu s-au desfășurat”, ne-a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

 

Opt medalii la naționalele de cadeți și seniori

Pe plan intern rezultatele au fost mult peste așteptări.

La începutul lunii octombrie, sportivii de la CSM Brăila care au participat la Campionatul Național de sambo pentru cadeți și seniori au cucerit opt medalii. La Izvorani, la competiția cadeților, clubul brăilean a avut înscriși în concurs patru sportivi și toți au urcat pe podiumul de premiere.

Bianca Chirac la categoria 44 kg și Maria Naidin la categoria 50 kg au devenit campioane naționale de cadeți. Tot la această categorie de vârstă, Alexandru Poetașu și Cristian Pascale au cucerit medaliile de bronz, primul la categoria de greutate 64 kg, cel de-al doilea la 53 kg.

La naționalele de la Izvorani, la seniori, CSM Brăila a avut cinci sportivi înscriși în concurs și trei au urcat pe podiumul de premiere. Maria Naidin a devenit vicecampioană națională de seniori la categoria 50 kg, iar sora ei, Teodora Naidin, a cucerit bronzul la categoria 54 kg. Tot o medalie de bronz și-a trecut în cont, la seniori, Paul Scurtu, la categoria 79 kg.

“Rezultatele de la naționale au fost foarte bune, la cadeți am cucerit patru medalii cu patru sportivi, iar la seniori am bifat trei medalii, cu sportivii care au avut obiective de îndeplinit la această vârstă”, declara atunci antrenoarea Carmen Constantin.

 

Șase medalii de aur la naționalele de juniori și tineret

Reprezentanții secției de sambo de la CSM Brăila au avut evoluții foarte bune și la Campionatul Național pentru juniori și tineret unde au obținut 4 medalii de aur și una de bronz la juniori iar la cea de a doua categorie de vârstă brăilenii au bifat 2 medalii de aur și 4 de bronz. Maria Naidin și Paul Scurtu au devenit dubli campioni naționali, de juniori și tineret. La categoria 50 kg juniori, Maria Naidin a avut de disputat trei meciuri, pe toate le-a câștigat și a devenit campioană națională la această categorie de greutate. Tot trei meciuri a avut de susținut și Paul Scurtu, brăileanul le-a câștigat pe toate și a urcat pe prima treapă a podiumului de premiere la categoria 79 kg, juniori. Tot medalii de aur au cucerit la această categorie de vârstă Bianca Chirac la categoria 47 kg și Alexandru Poetașu, la categoria 64 kg. Cristian Pascale și-a trecut în cont medalia de bronz la categoria 58 kg. La competiția care s-a desfășurat într-o singură zi la Complexul Olimpic Român Izvorani, Maria Naidin și Paul Scurtu au evoluat și la tineret, o categorie de vârstă superioară, unde au avut de disputat câte patru meciuri, iar la final ambii au obținut medaliile de aur. Nerefăcută complet după o accidentare mai veche, singura reprezentantă a delegației de la CSM Brăila care s-a încadrat la tineret, Teodora Naidin, a cucerit medalia de bronz la categoria 54 kg. Medalii de bronz au mai obținut Bianca Chirac la categoria 50 kg, Alexandru Poetașu la categoria 64 kg și Cristian Pascale, la categoria 58 kg.

 

Bronz la europenele de juniori și mondialele de tineret

O performanță internațională a secției de sambo de la CSM Brăila a fost obținută la finalul lunii mai 2021 de Maria Naidin, care a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de sambo rezervat juniorilor, o competiție care a avut loc la Limassol, în Cipru. Sportiva pregătită de antrenoarea Carmen Constantin, a stat în cantonamentul lotului național încă de pe data de 17 aprilie. Naidin s-a antrenat chiar și de Paști, iar efortul depus de ea a fost răsplătit cu medalia de bronz, la categoria 47 kg, junioare, asta în condițiile în care brăileanca era încă la categoria de vărstă cadeți.

Pentru secția de sambo de la CSM Brăila aceasta a fost cea de a patra medalie de bronz obținută la Campionatele Europene. Primul bronz l-a cucerit în 2018 sora Mariei Naidin, Teodora Naidin, iar în 2019 medalii de bronz și-au trecut în cont, la cadeți, Andreea Marinescu și Paul Scurtu.

La finalul lunii octombrie, România a participat cu 7 sportivi la Campionatul Mondial de sambo pentru juniori și tineret care a avut loc la Thessaloniki, o localitate din Grecia și a cucerit două medalii. Una dintre aceste medalii, cea de bronz, a fost obținută de Paul Scurtu de la CSM Brăila. Federația nu a asigurat și participarea sportivilor români în competiția masculină, iar CSM Brăila a făcut eforturi să găsească la sponsori suma necesară pentru ca Paul Scurtu să ajungă în Grecia. Eforturile făcute de conducerea clubului brăilean de a strânge suma de bani pentru ca Paul Scurtu să ajungă la ediția 2021 a mondialelor de sambo nu au fost în zadar. Brăileanul a avut o prestație foarte bună și a cucerit bronzul la tineret, la categoria de greutate 79 kg.

În urma rezultatelor naționale și internaționale obținute, Paul Scurtu a fost declarat sportivul anului 2021 al judetului Brăila. În Top 10 alcătuit de DJST Brăila, Maria Naidin a ocupat poziția a treia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro