Mergi la conţinutul principal

Salvează o inimă! O fetiţă din Brăila se zbate între viaţă şi moarte

* Cristina Marinela Oglindă, o fetiţă de 9 ani, elevă a Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ion Cuza”, are nevoie urgentă de ajutorul nostru * fetiţa s-a născut cu o malformaţie a inimii, problemă ce în timp a produs şi alte complicaţii * în ultimele două luni starea ei de sănătate s-a agravat, motiv pentru care colectivul Şcolii „Al. I. Cuza” şi credincioșii din Parohia „Sfinții 40 de Mucenici”, condusă de părintele Vanghele Adrian, s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Cristina să ajungă în Turcia, acolo unde medicii i-au oferit o soluţie salvatoare: o operaţie pe cord * copila este crescută doar de mamă, iar posibilităţile familiei depăşesc cu mult costurile intervenţiei: 16.000 euro

 

 

 

 

O fetiţă de aproape nouă anişori din Brăila se luptă pentru viaţa ei! Se numeşte Cristina Marinela Oglindă, este elevă în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” şi este un copil inimos, cuminte, ambițios, care își dorește să fie zilnic la școală, în mijlocul colegilor ei. Lucrul acesta nu mai este posibil de câteva luni din cauza unor probleme de sănătate care s-au agravat, starea ei deteriorându-se de la o zi la alta.

Cristina s-a născut cu o malformație cardiacă, descoperită la vârsta de un an și două luni. Atunci a fost internată la Spitalul Județean Brăila pentru ceea ce părea a fi doar o răceală, dar în urma mai multor investigații s-a descoperit această problemă cardiacă. Au urmat alte investigații la Galați, București și Târgu Mureș, toate ducând la concluzia că este nevoie de operație pe cord, dar care nu era posibilă atunci, copila fiind prea mică. Timpul a trecut, iar până în urmă cu aproximativ doi ani fetița a dus o viață aproape normală. Din acel moment, boala a început să dea anumite semne, la început rar și discret, apoi tot mai des și mai agresiv. A ajuns de multe ori la UPU datorită stării generale de rău: dureri abdominale, vomă, dureri cardiace, oboseală. Urmau perioade de ameliorare temporară, în care făcea tratament și rămânea în stare de repaus. Când revenea la școală, nu avea voie să facă niciun efort, ceea ce o priva de fiecare dată de cea mai mare plăcere a unui copil la această vârstă: jocul.

Din nefericire, în ultimele două luni, starea fetiței s-a agravat. Cristina nu a mai putut desfășura nicio activitate, nu a mai putut veni la școală, nu a mai putut mânca decât foarte puțin, datorită stării generale de rău, care se accentua cu fiecare zi care trecea. În aceste ultime două luni au urmat alte drumuri la spitale şi analize, în urma cărora medicii au constatat că malformaţia cardiacă a produs complicaţii, ducând la afectarea altor organe.

 

Cristina trebuie operată în câteva zile!

 

Văzând chinul fetiţei, colectivul Şcolii Gimnaziale „Al. I. Cuza” (părinţi, copii, angajaţi) și credincioșii din Parohia „Sfinții 40 de Mucenici”, mobilizaţi de părintele Vanghele Adrian, au făcut donaţii pentru a-i facilita Cristinei accesul la un alt sistem medical. Astfel, luni, pe 16 ianuarie, fetiţa şi mama ei au ajuns în Turcia, în prezent fiind internată la Medipol Mega University Hospital din Istanbul. Acolo medicii i-au făcut primele investigaţii, iar concluzia a fost că are nevoie urgentă de operaţie pe cord. Şi când spunem urgenţă ne referim la câteva zile, fetiţa fiind progamată la operaţie luni, pe 23 ianuarie.

Costul operației este de 16.000 de euro, la care se mai adaugă 4.000 de euro pentru alte investigații decât cele făcute deja. Fetița are în contul de pacient 4.000 de euro, din cei strânși la școală. Iar familia nu poate sub nicio formă acoperi costurile investigaţiei.

Cristina provine dintr-o familie formată din mamă și patru copii, cu o situație materială precară. Mama, în vârstă de 36 de ani, este unicul întreținător al familiei. A lucrat ca îngrijitor într-un cămin de bătrâni, până starea fetiței s-a agravat și a impus supraveghere permanentă. În prezent nu lucrează, ceea ce îngreunează și mai mult situația întregii familii.

Dincolo de situaţia materială precară a familiei, operația Cristinei este absolut necesară și urgentă, lucru care ar ajuta-o să ducă o viață normală și ar rezolva și problemele apărute la celelalte organe. Deși vitală pentru fetiță, costurile ei depășesc în totalitate posibilitățile ei financiare. Suma pe care o deține din bunăvoința oamenilor din comunitate este insuficientă, iar familia este în imposibilitatea de a acoperi costul intervenției.

Până luni, când este programată intervenţia, Cristina va rămâne internată la Medipol, unde în zilele imediat următoare va fi pregătită pentru operație, dacă suma de bani necesară va veni din țară cât mai curând posibil, prin bunăvoința altor și altor oameni care vor rezona cu suferința acestui copil. Valoarea operaţiei, de 16.000 euro, trebuie achitată până la sfârşitul săptămânii.

 

Noi o putem ajuta! Salvează o inimă!

 

Cu ajutorul nostru Cristina poate spera la o viaţă normală! Cei de la Asociaţia „Salvează o inimă” au făcut deja primul pas, punând la dispoziţie două conturi unde puteţi dona, deschise la Banca Transilvania:

 

Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

 

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

 

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

 

Cod SWIFT: BTRLRO22

 

Cod BIC: BTRL

 

Vă rugăm să specificați pentru numele CRISTINA OGLINDĂ atunci când donaţi.

 

Doar generozitatea celor din jur și dorința de a ajuta o pot salva pe Cristina!

 

Donaţii directe şi la Şcoala „Al. I. Cuza”

 

Colegii Cristinei, părinţii acestora şi profesorii de la Şcoala Gimnazială nr. 4 „Al. I. Cuza” se mobilizează în continuare pentru a o ajuta pe Cristina! Astfel, astăzi şi mâine, cei care doresc să facă donaţii direct în bani au la dispoziţie o urnă amenajată în holul principal al şcolii. Suma strânsă va fi depusă direct în contul deschis pentru Cristina.

Haideţi să ajutăm! Haideţi să fim #impreuna pentru Cristina!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro