Mergi la conţinutul principal

Salbă de medalii pentru atleţii de la grupa profesoarei Sica Lazăr

• sportivii pregătiţi de aceasta au cucerit 31 de medalii naţionale şi 3 internaţionale • Andreea Caracuda este MVP-ul acestei grupe • în 2019, atleta are în palmares 6 medalii de aur, 5 de argint şi 3 de bronz • Robert Simion şi Robert Hariga sunt liderii de la masculin • Cătălina Burtea, viitoarea performeră

 

Odată cu naţionalele de seniori s-a încheiat sezonul competiţional la atletism, unul foarte bun pentru atleţii brăileni, ţinând cont de performanţele naţionale şi internaţionale obţinute în 2019.

Iar una dintre grupele de la LPS Brăila care şi-a trecut în cont un număr impresionant de medalii naţionale, 31 la număr, dar şi 3 internaţionale, este cea coordonată de profesoara Sica Lazăr. Atleţii de la acastă grupă au obţinut medalii la toate categoriile de vârstă la care au concurat, mai puţin la juniori III, unde nu a existat niciun sportiv.

“Câte sacrificii dar şi câte satisfacţii ai după un an de muncă, 31 de medalii naţionale şi 3 internaţionale, vă mulţumesc copii frumoşi! Am obţinut medalii la toate categoriile de vârstă, mai puţin la juniori III unde nu am avut niciun reprezentant. Din punct de vedere al locurilor sunt muţumită, în privinţa timpilor lucrurile nu au stat la fel, dar şi la acest capitol avem scuze. Noi ne-am antrenat pe pista de dirt track, iar vremea capricioasă ne-a trimis de multe ori la sală şi una este să te antrenezi pe o pistă dură, dar în condiţii cât de cât, de concurs, alta este să faci pregătire în sală, unde condiţiile sunt cu totul altele. Însă avem timp să progresăm şi ca timpi pe viitor, suntem încrezători şi în această privinţă pentru că mulţi dintre atleţii noştri şi-au îmbunătăţit recordurile personale”, a explicat profesoara Sica Lazăr, imediat după terminarea Campionatului Naţional de atletism în aer liber pentru seniori.

Atleta cu cele mai valoroase rezultate de la această grupă este Andreea Caracuda. Aceasta a cucerit 6 medalii de aur, 5 de argint şi 3 de bronz. Sportiva cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Oneşti a mai câştigat şi proba de 100 m garduri pe 11 mai 2019, pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti, unde a avut loc un puternic meci internaţional de juniori cu participarea sportivilor din Cipru, Israel, România, Ucraina şi Belarus.

Pe plan naţional, Caracuda a cucerit un aur în iarnă la naţionale şi unul în vară şi a fost triplă campioană naţională şcolară. Brăileanca şi-a trecut în cont şi două medalii de argint la tineret, la 100 m garduri şi în proba de ştafetă 4x100 m plat, iar pe plan internaţional a cucerit două medalii de bronz la Balcaniadă. Caracuda s-a calificat la Campionatul European de atletism pentru juniori I, unde s-a clasat pe locul al 16-lea, aceasta fiind, în opinia antrenoarei Sica Lazăr, o mare realizare pentru atletismul feminin brăilean, ţinând cont de condiţiile vitrege în care s-au pregătit sportivii brăileni în această vară cu o vreme capricioasă.

Robert Simion a cucerit 6 medalii de aur, 2 de bronz, dintre care una a fost obţinută la Balcaniadă, un loc 13 la FOTE. Robert Hariga şi-a adjudecat 2 medalii de aur, un argint şi un bronz, iar la copii Cosmin Pitulice a urcat şi el de două ori pe prima treaptă a podiumului de premiere, dar a bifat şi o medalie de bronz. Tot la copii 1, Claudiu Rosiu a cucerit o medalie de aur şi 2 de bronz, iar David Gheosu un bronz. Cătălina Burtea a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la zona centrală a copiilor 2 şi prin calităţile de care dispune se anunţă a fi una dintre viitoarele performere al oraşului Brăila.

“Despre Burtea veţi auzi multe lucruri frumoase, este o atletă de mare perspectivă”, a punctat profesoara Sica Lazăr

Sportivii sunt acum în vacanţă, reluarea pregătirilor pentru sezonul următor urmând a avea loc la mijlocul lunii septembrie.

“Deocamdată să ne bucurăm de vacanţă, din septembrie începem antenamentele. Ne aşteaptă un sezon mult mai greu pentru că majoritatea sportivilor schimbă categoriile de vârstă, Caracuda trece la tineret, unde va concura în următorii trei ani, Simion şi Haraga la juniori I, ceilalţi mai mici la juniori III. Peste tot vor creşte standardele dar acest lucru nu înseamnă că ne vom resemna ci ne va ambiţiona să ne pregătim şi mai bine, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, a mai spus Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro