Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariul minim brut pe tara va fi majorat la 330 lei, incepind cu 2006

Salariul de baza minim brut pe tara garantat va fi majorat, la 1 ianuarie 2006, cu 20 lei (200.000 lei vechi), urmind sa ajunga la 330 lei (3,3 milioane lei vechi), in baza unei hotariri aprobate in sedinta de joi a Guvernului.
Conform datelor statistice, cresterea salariului de baza minim brut pe tara va conduce la o majorare a cistigului salarial pentru aproximativ 630.000 de angajati.
Nivelul salariului de baza minim brut pe tara nu modifica cuantumul drepturilor salariale actuale, stabilite prin contractele colective de munca, contractele individuale de munca sau prin alte acte normative.
Potrivit Codului Muncii, salariul de baza minim brut pe tara se stabileste prin hotarire de Guvern, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.
Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara.
In acest an, nivelul salariului de baza minim brut pe tara a fost de 310 lei (3,1 milioane lei vechi).
Confederatiile sindicale au cerut recent un salariu minim pe economie de 430 de lei (4,3 milioane de lei vechi), un fond social de 2,5 la suta, precum si tichete de masa pentru tot sectorul bugetar (administratie publica, cultura si educatie, nu doar sanatate).
De asemenea, sindicalistii au cerut o politica salariala coerenta in sectorul bugetar (care sa presupuna indexari salariale si cresteri in termeni reali ale salariilor), reducerea fiscalitatii pe piata muncii, crearea autonomiei reale a fondurilor administrare tripartit si finalizarea modificarilor pachetului legislativ privind relatiile de munca (cu referire la legea contractelor colective si la cea a conflictelor de munca).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii