Mergi la conţinutul principal

Salariile cadrelor didactice, negociate intre ministrul Andronescu si sindicate

Ecaterina Andronescu s-a intilnit ieri cu presedintii federatiilor sindicale din invatamint. Principalele probleme pe care le-au discutat au fost: aplicarea Legii 221/2008 privind cresterea salariilor in invatamint cu 50% si problemele aparute din cauza ordonantei Guvernului care interzice cumularea pensiei cu salariul in cazul bugetarilor. "La Braila sint 360 de persoane din sistemul de invatamint in aceasta situatie. Sint 124 de cadre didactice, la care se adauga alte 21 de persoane din invatamintul special, 85 de persoane incadrate ca personal didactic auxiliar si 50 de persoane incadrate ca personal nedidactic. Din cele 124 de cadre didactice, 34 au norma intreaga, 62 au jumatate de norma si alte 30 de persoane au sub jumatate de norma. Problema nu este ca se va trece de la cumulul pensiei cu salariul, la plata cu ora, ci ca se doreste ca pensionarii sa fie platiti ca debutanti. Asta inseamna ca vor primi mai putin de jumatate din cit primesc acum si oamenii vor renunta, iar elevii vor suferi, pentru ca in locul pensionarilor ar trebui adusi necalificati", a precizat liderul Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene. De la momentul propunerii legii de crestere a salariilor cadrelor didactice cu 50% profesorii au mai primit 13 procente in plus in 2008, ultima marire, cu 9%, intrind in vigoare la 1 octombrie. Practic, ar mai fi ramas de realizat o crestere cu 37% a salariilor.
Pina ieri, la ora 17.00, inca nu se cunosteau rezultatele discutiilor cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Federatia Sindicatelor din Invatamint "Spiru Haret" a fost reprezentata de presedintele Gheorghe Isvoranu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu