Skip to main content

Salarii prea mari si salarii prea mici

Poate ca n-au salariile pe care si le-ar dori sau uneori pe care chiar le merita, dar nu prea pot sa-i pling pe politisti la acest capitol. Mai ales pe cei de la Politia de Frontiera care, cel putin in cazul celor de la Braila, chiar nu au de ce sa aiba salarii foarte mari. Mai ales ca judetul nostru nu este unul de frontiera (pentru Port si Zona Libera ar fi fost suficient un punct de lucru), IJPF Braila fiind mai mult un fel de AJVPS care se ocupa de braconieri. Dar, despre orice fel de politisti ai vorbi, mai ales cu functii, nu poti spune ca salariile lor sint foarte mici, ba parca dimpotriva. Si totusi, prin declaratiile de avere, mai toti se dau soferi de Dacii. Si nu Logan, ci batrinele Dacii in care cu greu isi mai imagineaza cineva ca s-ar putea plimba sefi de prin Politie. Ceea ce, in realitate, este cit se poate de adevarat: prin parcarile de pe la ei de-acasa sau de la serviciu, cu greu gasesti asemenea "piese de muzeu".
Ca si "taticii" lor mai mari, politicienii, politistii se dau prea saraci pentru salariile pe care le au. Daca ii intreaba cineva de ce bolidul pe care il conduce in realitate nu apare in declaratia de avere, gaseste imediat si explicatia: ba e in leasing si teoretic nu el e proprietar inca, ba e al socrilor sau parintilor. Cum la fel exista o explicatie si in cazul acelor "case in constructie". De fapt, ar trebui sa scrie "vile in constructie". Asta, atunci cind "casa" nu e de fapt pe numele socrilor sau parintilor. Care socri sau parinti sint de fapt simpli pensionari agricultori si care doar daca ar fi cultivat marihuana in loc de porumb ar fi putut avea asemenea casoaie de dat "bietilor" copii. Daca ar fi sa-i ia cineva la bani marunti pe politisti, sau pe politicieni, directori de institutii de stat ori functionari publici de aiurea, s-ar putea observa ca, in cazul multora dintre ei, socoteala din declaratia de avere nu se potriveste deloc cu cea de-acasa. Sau cu cea de-acasa de la socri, parinti, cumnata etc. Ba chiar ar rezulta ca, fata de averile reale, unii chiar au salarii prea mici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu