Mergi la conţinutul principal

Salariatii de la "CET" au un nou Contract Colectiv de Munca

Sindicatele si administratia de la "CET" au finalizat negocierile pentru noul Contract Colectiv de Munca 2008 - 2009. In cursul zilei de ieri, liderul Sindicatului Liber CET, Gheorghita Pirlog, a explicat ca a fost semnat noul CCM, dar ca au mai ramas, totusi, in discutie o serie de anexe la acest contract. "Intrucit noul CCM a fost semnat, as prefera sa fie mai intii inregistrat la Directia Muncii, iar pentru anexele ramase in discutie as prefera sa le analizam si sa le discutam dupa aceea, in cadrul Comisiei de negociere urmind a fi si ele inregistrate, pe masura ce ne vom intelege asupra lor cu administratia unitatii, prin act aditional la acest contract. Ramine de vazut daca se va putea face acest lucru", a spus sursa citata. Important de mentionat este ca cei doi parteneri de dialog social din SC "CET" au convenit asupra acordarii unei cresteri salariale, care in termeni reali, dupa cum a apreciat Pirlog, se apropie de 8%.
Reamintim ca marti dimineata, liderul Pirlog a intrat in greva foamei in semn de protest fata de blocarea negocierilor cu administratia legate de continutul noului CCM pe unitate. Dupa aproape 34 de ore de protest, in urma negocierilor la foc continuu in prezenta viceprimarului Stanel Necula, cel care are in competenta activitatea SC "CET" SA, sindicatele si administratia au cazut de acord cu privire la punctele ramase in divergenta dupa indelungi discutii. De mentionat este ca societatea a incheiat anul trecut in pierdere, iar pentru 2008 previziunea este mult mai sumbra: pierdere de 100 miliarde de lei vechi. Unitatea si-a pierdut in ultimii ani mai mult de jumatate dintre clientii care locuiesc la bloc, in prezent doar aproximativ 19.300 de apartamente fiind racordate la sistemul de termoficare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu