Mergi la conţinutul principal

Salariatii "Braicar" au obtinut o majorare medie de 1,5 milioane lei vechi

Dupa mai bine de o luna de negocieri intre partenerii de dialog social din cadrul societatii de transport in comun la care Consiliul Local Municipal este actionar unic, administratia si sindicatul au ajuns la un punct comun de vedere in ceea ce priveste conditiile in care sint de acord cu semnarea Contractului Colectiv de Munca pe unitate. De altfel, punctul de interes pentru sindicat, aspect asupra caruia s-a insistat la aceste negocieri, l-a constituit capitolul salarizare. Concret, in urma negocierilor sindicatul a obtinut o majorare salariala de aproape 27%, ceea ce reprezinta aproape jumatate comparativ cu pretentiile initiale ale organizatiei. "In cifre, cresterea medie pentru fiecare salariat va fi de circa 1,5 milioane de lei vechi. Chiar daca a durat mai mult negocierea, este o reusita pentru salariati intrucit este maximul ce se putea obtine raportat la posibilitatile financiare ale unitatii", ne-a declarat Aurel Ionescu, liderul Sindicatului Liber al Soferilor de la "Braicar". In aceste conditii, sursa citata a precizat ca s-a semnat noul Contract Colectiv de Munca, act care este lege intre partile semnatare si este valabil un an de zile.
Reamintim ca la inceputul lunii octombrie, organizatia sindicala a solicitat administratiei "Braicar" SA inceperea negocierilor privind CCM in conditiile expirarii vechiului contract. Tinta declarata a organizatiei sindicale a soferilor din cadrul acestei societati a fost obtinerea unei cresteri salariale de 50%, astfel incit din punct de vedere al nivelului de salarizare sa se faca o aliniere la nivelul celui minim pe ramura aferent anului 2006.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro