Mergi la conţinutul principal

Sala Polivalentă, gata pentru Campionatul European de Box

organizatorii brăileni au trecut cu brio de verificările Federaţiei Europene de Box • “ Am trecut cu bine şi acest examen, totul a fost conform instrucţiunilor primite de la forul european”, a declarat Vasile Priceputu • duminică a venit delegaţia Germaniei, astăzi sosesc şi celelalte echipe naţionale conform înscrierilor făcute

 

Ieri dimineaţă supervizorul Terry Smith şi Sasha Egorov, directorul Federaţiei Europene de Box (EUBC), împreună cu membrii Comitetului de organizare al campionatului European de box U22 au vizitat sala Polivalentă, unde este amplasat ringul pe care se vor lupta cei 196 de boxeri care s-au înscris la această competiţie. Şi nu au avut nimic de reproşat organizatorilor. “Dimineaţă am avut şedinţa tehnică, apoi am mers împreună cu cei doi oficiali UEBC să vadă  amenajările făcute de noi la Polivalentă. Am trecut cu bine şi acest exament, totul a fost conform instrucţiunilor primite de la forul european. Până luni (n.r. astăzi 13 martie) vor sosi toate delegaţiile ţărilor care vor participa la acest european, conform înscrierilor făcute”, a declarat Vasile Priceputu, preşedintele Comitetului de organizare. Preşedintele EUBC, Franco Falcinelli şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea vor sosi la Brăila marţi, la prânz.

 

Brăilenii Piţa şi Jitaru sunt gata de start

Pugiliştii brăileni, Marian Piţa şi Rober Jitaru au făcut şi duminică un antrenament uşor, unul tehnic, în vederea Campionatului European de box U22 care va începe mâine, 14 martie în Sala Polivalentă din Brăila. Marian Piţa, deţinător al titlului naţional U22, dar şi al celui de seniori, câştigător al Centurii de aur, este acum în faţa unei alte mari provocări. Pugilistul brăilean legitimat la clubul Steua Bucureşti doreşte să obţină prima medalie continentală la categoria 69 kg, una la care s-au înscris în jur de 25 de sportivi. “Am în palmares un loc cinci la europenele de juniori, iar acum consider că sunt pregătit să urc pe podium, la categoria 69 kg, la acest european. Îmi doresc din tot sufletul ca efortul depus la antrenamente să se materializeze într-o medalie cât mai strălucitoare. Nu va fi uşor pentru că la Brăila vor veni cei mai valoroşi sportivi de pe continent, dar pentru că vom boxa în faţa unui public brăilean, şi mi-aş dori să fie cât mai numeros, cred că avem o şansă în plus la medalii.”, a declarat Marian Piţa.

Dublu medaliat cu bronz la Campionatul European de box pentru tineret, Robert Jitaru este pregătit să “atace” o medalie şi la acest european de la Brăila, unul la o categorie superioară de vârstă. La fel ca şi Piţa, deoarece în Brăila nimeni nu a dorit să-l sprijine financiar pentru marea performanţă, Robert Jitaru a decis să se transfere la Steaua Bucureşti, astfel că o eventuală medalie în loc să intre în palmaresul unui club brăilean va merge la Steaua Bucureşti. “Acest campionat european reprezintă pentru mine rampa de lansare spre boxul de performanţă. Este o competiţie de care depinde viitorul meu în box şi trebuie să o tratez cu mare atenţie. Îmi doresc să cuceresc o medalie cât mai strălucitoare şi sunt pregătit pentru o astfel de provocare. La categoria 56 kg s-au înscris în jur de 20 de boxeri, asta înseamnă că am nevoie de două-trei victorii pentru o medalie şi cam cinci pentru titlul continental. Eu sper să am un traseu cât mai lung la acest european”, a precizat Robert Jitaru.

 

Cel mai important eveniment sportiv din Brăila în 2017, Campionatul European de box U22 debutează mâine

Vă reamintim că, mâine, în Sala Polivalentă din Brăila începe Campionatul European de box U22, competiţie organizată în premieră atât în oraşul nostru, cât şi în România. Înscrierile s-au încheiat, astfel că la Brăila vor veni 249 de boxeri, 196 titulari şi restul rezerve, însă numărul oficialilor care vor fi prezenţi la Campionatul European de box este de peste 350 de persoane.

Prima gală începe mâine la ora 14.00, vor urma trei ore de pauză apoi va avea loc festivitatea de deschidere a competiţiei, după care va începe gala a doua. Fazele eliminatorii se încheie pe 19 martie, urmând ca a doua zi să se dispute semifinalele. Preţul unui abonament în perioada 14 - 20 martie, care cuprinde inclusiv semifinelele este de 40 lei, iar un bilet pentru gala finală se poate procura la preţul de 25 lei. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro