Mergi la conţinutul principal

Sala Polivalentă, fără autorizare ISU

Salariaţii Sălii Polivalente din Brăila trag pe brânci zilele acestea cu lucrările necesare pentru ca baza sportivă să primească din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) autorizaţia privind securitatea la incendiu, până la începerea sezonului competiţional 2016. Mai precis, până pe 17 ianuarie, zi în care HC Dunărea trebuie să joace pe teren propriu cu CSM Ploieşti. Contactat telefonic, directorul executiv, Dragoş Chiriţă, a confirmat faptul că Polivalenta nu are autorizaţie ISU, dar a spus că de această problemă se ocupă Consiliul Judeţean. "Consiliul Judeţean administrează această bază sportivă, noi suntem chiriaşi, ne supunem regulilor impuse de proprietar. Dar, din câte ştiu, Polivalenta este în curs de autorizare şi am primit asigurări că până pe 17 ianuarie 2016, când vom juca acasă cu CSM Ploieşti, lucrurile se vor rezolva. Se lucrează intens. Cu siguranţă, nu ne va fi afectat programul competiţional de anul viitor", a declarat sursa citată. De asemenea, Dragoş Chiriţă a punctat că handbalistele se antrenează în Sala Polivalentă deoarece ISU nu interzice acest lucru.
Reporterii "Obiectiv" au urmat calea ierarhică sugerată de Chiriţă şi s-au adresat Consiliului Judeţean Brăila, proprietarul clădirii. Reprezentanţii CJ-ului au confirmat faptul că lucrările în vederea autorizării ISU sunt în derulare şi că se acţionează, în principal, la ignifugarea lemnului ce se găseşte pe pereţii bazei sportive.
"După tragedia care a avut loc la Bucureşti am solicitat un control ISU la Sala Polivalentă, ca să ni se spună clar ce trebuie făcut, să nu avem probleme. Cei de acolo ne-au spus ce trebuie să remediem pentru a obţine autorizaţia privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă. Nu sunt lucruri grave. Nici înainte de a fi remediate aceste deficienţe siguranţa spectatorilor nu a fost în pericol deoarece noi avem hidranţi atât în interior, cât şi în exterior, avem şase ieşiri... Repet, riscul de foc nu a fost ridicat, nu sunt materiale uşor inflamabile, care să producă dezastre", a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Emilian Dumitriu. Sursa citată, care în paralel deţine şi funcţia de preşedinte al Clubului de Handbal Dunărea, a enumerat şi problemele care trebuie remediate până pe 17 ianuarie: "Trebuie să rezolvăm problema iluminatului pentru ieşirile de urgenţă, în privinţa hidranţilor avem de făcut câteva remedieri, se va ignifuga lemnul de pe pereţi, lucruri mărunte, care sunt în curs de definitivare. Până pe 17 ianuarie 2016, Sala Polivalentă va avea autorizaţie ISU", a promis Dumitriu. De altfel, chiar ieri, a expirat termenul până la care s-au putut depune oferte în cadrul unei achiziţii publice a CJ Brăila privind reparaţii la instalaţiile care asigură securitatea şi siguranţa la incendiu la Sala Polivalentă Danubius. Valoarea estimată fără TVA a lucrărilor este de 93.677,23 lei.
De precizat că nu este singura clădire aflată în proprietatea CJ Brăila care are probleme cu autorizaţia ISU. Casa Tineretului, de exemplu, nu are o instalaţie funcţională de alimentare cu apă a hidranţilor. Practic, în cazul unui incendiu, cea mai mare sală de spectacole din oraş ar fi complet expusă flăcărilor. Aşa că administratorul clădirii, Consiliul Judeţean, a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura de selecţie a unei firme care să repare instalaţia de apă.
La nivel naţional, după nefericitul incendiu din clubul Colectiv, din Bucureşti, în urma căruia au murit până acum 63 de tineri, dintre care doi brăileni (Loredana Dărescu şi Andrei Petru Bucă), inspectorii ISU au declanşat ample controale, pe toate segmentele de clădiri, privind avizarea pentru securitatea la incendiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro