Mergi la conţinutul principal

SAJ Brăila face angajări! Se caută asistenţi principali şi ambulanţieri

• concursul pentru ambulanţieri este programat pentru 21 iunie • cel pentru asistenţi medicali principali este în desfăşurare • dacă posturile nu vor fi ocupate, acestea vor fi transformate în asistent medical şi şofer de autosanitară, adică vor fi trecute pe o treaptă inferioară • de altfel, SAJ Brăila se confruntă cu deficit de personal, funcţionând doar cu 5 medici, în loc de 10, cât ar fi normal

 

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila face angajări în această lună. Au fost scoase la concurs 4 posturi de asistenţi medicali principali şi 4 posturi pentru ambulanţieri. Dacă aceste funcţii nu se vor ocupa în urma concursurilor, SAJ va face solicitare către Ministerul Sănătăţii pentru transformarea acestora în  posturi imediat pe treapta inferioară, adică în asistenţi şi şoferi de autosanitară.

Salvarea are nevoie de 2 ambulanţieri pentru municipiu şi alţi 2 pentru substaţia Făurei. În prezent, este perioadă de înscriere, iar selecţia dosarelor se va face pe 13 iunie. Proba scrisă va avea loc pe 21 iunie, la ora 10.00, rezultatul iniţial fiind afişat în aceeaşi zi. Sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 50 de puncte. De asemenea, se pot depune contestaţii în ziua imediat următoare, respectiv 22 iunie, iar rezultatul final va fi afişat pe 23 iunie. Pentru candidaţii declaraţi admişi, urmează proba interviului, programată în data de 26 iunie, la ora 10.00. Şi aici se pot depune contestaţii, iar rezultatul final va fi făcut public pe 28 iunie. Ambele probe vor fi susţinute la sediul SAJ Brăila. Mai multe detalii despre ce trebuie să conţină dosarul de selecţie şi despre concurs puteţi găsi pe site-ul instituţiei.

Proba scrisă pentru cele patru posturi de asistent medical principal generalist a avut loc ieri, iar interviul este programat pentru ziua de 12 iunie, la ora 10.00. Rezultatul final va fi afişat pe 14 iunie, după ce vor fi soluţionate contestaţiile.

Totuşi, aşa cum ne-a declarat dr. Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila, dacă în urma acestor concursuri, funcţiile nu vor fi ocupate, urmează transformarea lor în asistent medical, bineînţeles cu aprobare de la Ministerul Sănătăţii. Automat, şi condiţiile de participare la concurs vor fi mai blânde.

 

Deficit de medici, coadă la consultaţii

În prezent, Serviciul de Ambulanţă se confruntă cu lipsa personalului medical. Acesta funcţionează cu 5 medici, 83 de asistenţi medicali, 88 de ambulanţieri şi 11 operatori registratori, iar aici vorbim atât de staţia din municipiu, cât şi de celelalte substaţii din judeţ. Pentru ca Salvarea să funcţioneze în limite cât de cât normale, ar trebui să fie 10 medici, adică un număr dublu faţă de cel prezent. “Este deficit de medici la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila. Suntem cinci medici, deşi ar trebui să fim 10. Totuşi, avem nişte îmbunătăţiri pe care am reuşit să le facem. Am cooptat un medic la gărzi, în sensul că are contract numai de gărzi. S-a mai degrevat un pic frecvenţa cu care medicii fac gărzi”, ne-a declarat dr. Viorica Iuga, manager SAJ.

Chiar şi în aceste condiţii, serviciul continuă să răspundă sutelor de solicitări, deşi sunt afectaţi şi de deficitul de medici din spitalele brăilene. Timpul de aşteptare pentru consult  este mare, iar asta ţine pe loc echipajele medicale. Între timp, curg solicitările la domiciliu pentru ambulanţieri. “Avem o mare «durere». Cu multe rugăminţi, solicitări şi insistenţe, căutăm să scurtăm timpul de aşteptare la consultaţii. Spre exemplu, pe o anumită secţie este doar un medic, iar ca să consulţi un pacient ai nevoie de timp, nu doar de 3 minute. La uşă se mai strâng câţiva pacienţi care aşteaptă să fie consultaţi. Iar în cazul în care apare vreo urgenţă în secţie, medicul pleacă, iar coada se măreşte. În tot acest timp, echipajele noastre sunt  ţinute pe loc. Lăsând la o parte Unitatea de Primiri Urgenţe de la Judeţean, pentru că acolo sunt urgenţe, fac referire la secţiile cardiologie, gastroenterologie, TBC şi alte câteva. Căutăm ca solicitările din teren să nu fie puse în aşteptare mai mult decât este legal. La acestea, se mai adaugă şi transferurile intraspitaliceşti, fie aici în municipiu, fie către centrele universitare. Iar aceste transferuri sunt frecvente”, ne-a mai precizat dr. Iuga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro