Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa invatam sa iesim din greva cu profesor

Ce se-ntimpla? S-a sunat de intrare? Adica profesorii s-au gindit sa mai treaca si pe la scoala, dupa ce timp de trei saptamini au tras chiulul? Sa vad io acum citi dintre ei vor fi exmatriculati pentru absente nemotivate. Caci a fugi de la ore pentru a te duce sa ceri salarii mai mari, in conditiile in care tu predai la fel de prost ca tovarasa invatatoare care l-a invatat pe domnu' Stancu gramatica limbii romane, nu mi se pare un motiv intemeiat sa lipsesti de la scoala. Ce mai conteaza insa acum toate astea? Important este ca profesorii nu au obtinut ce si-au propus, adica in loc de 18% majorare salariala au primit un 11,83%, si asta in doua transe.
Sa vedem insa ce au facut dascalii in cele trei saptamini in care nu au dat pe la scoala. Ho, stiu ca au facut greva, dar nu despre asta este vorba. Important mi se pare ca au protestat. Si cum au protestat ei? Pai, cam toti au facut greva in fata televizorului cu nechezolul in mina, chestie care mi se pare de neacceptat. Deci eu stiu ca orice greva se face in fata intreprinderii (in cazul de fata a scolii), cu pancarde in miini, cu cearceafuri mizgilite, cu strigaturi la adresa Guvernului, cu tot ce trebuie. Aceste cadre didactice carora, iacata, nu le mai ajung banii, nici macar nu au facut o greva ca lumea. Adica cum vine treaba asta? Pai, io stiu, de exemplu, ca muncitorii de la "Laminorul", cind vor salarii mai mari, se aduna in fata fabricii si urla, frate! Aaa, ca dup-aia se interneaza in prima circiuma, asta-i alta discutie, care nu are legatura cu subiectul negocierilor. Daca tot mi s-a permis sa scriu acest text despre protestul profesorilor, vreau sa mai atrag atentia asupra inca unui aspect la fel de grav, zic eu. Ce dracu a vrut sa insemne faza aia cu intratul in greva foamei. Adica tu, profesor fiind, mai intii faci greva pentru ca vrei salariu mai mare, dupa care, fara sa renunti la acest tip de greva, intri in greva foamei. Doua greve intr-una singura? Da' unde se trezesc acesti chiaburi din invatamant?
De departe, cel mai castigat de pe urma acestei greve mi s-a parut profesorul ala de franceza din Slobozia. Acuzind o durere crincena in stomac, el a refuzat sa mai manince si s-a apucat sa infulece glucoza dimineata, la prinz si seara. Din cite am vazut la televizor, omu' se simtea bine in spital: fuma la greu, vorbea la celular cu premierul, cu elevii si cu parintii elevilor, dupa care, seara, avea program de intrat in direct la stirile ProTV sau la "Observator". De ce ziceam ca profesorul asta de franceza a iesit cel mai cistigat de pe urma grevei? Pai, dupa ce ca s-a ales cu un 11,83% in plus la leafa, basca si-a facut publicitate (sa vezi citi insi o sa aiba de-acum incolo la meditatii), poate raporta cu mindrie ca s-a capatat si cu o icoana. Si nu orice icoana, ci una de la presedintele Basescu. Presedinte care, intre noi fie vorba, se afla si el intr-un fel de greva, pentru ca protesta pentru a i se da mai multe procente nu la leafa, ci in sondajele de opinie. Parerea mea este ca profesorii ar trebui sa fie extrem de suparati si sa faca din nou scandal, intrebind: "Si eu sint cadru didactic de 25 de ani. Si eu am facut greva. De ce nu am primit si eu o icoana? Da' chiar Basescu ne ia pe toti de prosti?". Raspuns corect: DA, dom' profesor!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii