Mergi la conţinutul principal

S-a stabilit prețul de achiziție pentru sediul BCR: 900.000 euro

* atât au cerut reprezentanții Băncii Comerciale Române, pentru clădirea de pe Calea Călărașilor nr. 17, variantă cu care comisia de negociere a Primăriei Municipiului Brăila a fost de acord * consilierii municipali au aprobat, luni, 30 mai, în cadrul ședinței ordinare de CLM, un proiect privind achiziționarea imobilului la prețul de 900.000 euro (puțin peste 4,4 milioane lei) * plata se va face în două tranșe, prima fiind de 300.000 lei

 

Consilierii municipali și-au dat, luni, 30 mai, acordul pentru achiziționarea de către Municipiul Brăila a sediului Băncii Comerciale Române (BCR). Mai precis, clădirea de pe Calea Călărașilor, nr. 17, colț cu Str. Pensionatului (Construcția C1), față de care municipalitatea și-a exercitat deja dreptul de preempțiune în aprilie. Proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CLM din 30 mai. Cu această ocazie, membrii Consiliului au aprobat în unanimitate prețul de cumpărare la valoarea de 900.000 euro (nepurtătoare de TVA), conform procesului-verbal încheiat în 24 mai de comisia de negociere. Adică undeva puțin peste 4,4 milioane lei. Acesta, potrivit hotărârii, va fi suportat din bugetul local al Municipiului Brăila pe anul 2022 și plata se va face în lei, la cursul valutar de referință stabilit de BNR, valabil la data încheierii în formă autentică a contractului de vânzare-cumpărare.

Tot acum s-a stabilit și că plata se va face în două tranșe, prima fiind de 300.000 lei, la semnarea promisiunii de vânzare, urmând ca a doua tranșă, respectiv, achitarea diferenței de până la 900.000 euro, să se facă după rectificarea bugetară din luna iulie 2022, respectiv la încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Cheltuielile aferente perfectării actelor notariale vor fi suportate de către Municipiul Brăila.

Potrivit hotărârii CLM Brăila, predarea-primirea bunului se va realiza până la 31 decembrie 2022. Comisia de negociere a fost constituită pe baza unei dispoziții a primarului Marian Dragomir. Din aceasta au făcut parte viceprimarul Alexandru Jantea Crican (președinte), Arhitectul-șef Corina Elena Anghelescu, directorii Vasilica Gurgu și Marius Radu Surdu, precum și șefii de servicii Vasilica Dicianu și Marin Jercan. În timp ce secretariatul Comisiei a fost asigurat de Cristiana Baboi, inspector în cadrul Direcției Arhitectului șef.

 

 

Primăria vrea clădirea ca sediu temporar, apoi o va preda către Evidența Persoanei

După cum se specifică în raportul de specialitate al proiectului, clădirea în care funcționează în prezent sediul central al BCR din Brăila a fost construită pentru funcțiunea de sediu de bancă, edificată în anii 1992-1993 și dată în funcțiune imediat după recepționarea ei. Amprenta la sol a construcției C1 (care se dorește a fi achiziționată de către municipalitate), este de 828 mp, iar regimul de înălțime al clădirii este subsol plus parter plus trei etaje. Construcția (C1) este compusă din două corpuri de clădire separate printr-un rost seismic. Pentru corpul A, amprenta la sol a clădirii este de aproximativ 234 mp, iar pentru corpul B, este de aproximativ 680 mp. Terenul pe care se află clădirea este în suprafață de 1.643 mp, fiind proprietatea Municipiului Brăila, concesionat de la acesta în baza unui contract de concesiune ce datează din 1995, modificat printr-un act adițional în 1997.

”Scopul și oportunitatea realizării acestei investiții pentru imobilul din Municipiul Brăila, Calea Călărașilor nr. 17, colț cu Str. Pensionatului,  este introducerea acestuia în circuitul administrativ al orașului. Imobilul ar putea fi folosit inițial ca sediu temporar pentru Primăria Municipiului Brăila, fiind foarte încăpător, mai târziu urmând a fi folosit pentru Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanei”, se precizează în cadrul raportului proiectului în privința scopului pentru care municipalitatea dorește să achiziționeze imobilul.

Reamintim că pe 20 aprilie, consilierii municipali au aprobat o hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune al Municipiului Brăila asupra acestui imobil. Potrivit documentației proiectului respectiv, reprezentanții BCR au anunțat încă de atunci că oferta de vânzare a imobilului este de 900.000 euro (nepurtătoare de TVA), în echivalent în lei, calculat la cursul valutar Euro/Ron al BCR, valabil la data încheierii contractului. Preț cu care reprezentanții municipalității au fost într-un final de acord în timpul negocierilor purtate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro