Mergi la conţinutul principal

S-a semnat contractul de finanțare! 33 microbuze electrice pentru elevii din județul Brăila

• microbuzele vor fi achiziționate cu fonduri prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR) • mașinile au o capacitatea de 16 plus 1 locuri, iar încărcarea lor va fi asigurată prin stații amenajate în fiecare din cele 33 comune beneficiare

 

Consiliul Județean Brăila a semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea a 33 de microbuze școlare electrice destinate elevilor. Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie organizată recent la Palatul Victoria, la care au participat prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian-Ioan Veștea, precum și președinții de consilii județene din țară.

“Consiliul Județean Brăila va beneficia de 6 milioane de euro pentru achiziția a 33 de microbuze electrice ce vor fi date în folosință primăriilor de comună din județ. Cele 33 de primării sunt: Traian, Galbenu, Gradiștea, Ulmu, Roșiori, șutești, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Dudești, Frecăței, Mărașu, Rîmnicelu, Surdila Găiseanca, Vișani, Bărăganul, Bordei Verde, Măxineni, Tichilești, Cazasu, Ianca, Siliștea, Tufești, Zăvoaia, Gemenele, Jirlău, Racovița, Stăncuța, Unirea, Vădeni, Însurăței, Gropeni, Mircea Vodă și Romanu”, a anunțat imediat după ceremonie Francisk Chiriac, președintele CJ Brăila.

Cele 33 microbuze electrice ce vor ajunge la Brăila vor avea capacitatea de 16 plus 1 locuri, inclusiv un loc special amenajat pentru persoane cu dizabilități. Încărcarea lor va fi asigurată prin stații amenajate în fiecare comună, această sarcină revenind fiecărei primării din proiect.

În total, la nivel național, alocarea financiară pentru acest proiect a fost de 250 de milioane de euro, fără TVA, iar la valoarea contractelor se adaugă și cofinanțarea (variată) din partea consiliilor județene de aproape 7,5 milioane de euro.

Obiectivul urmărit prin intermediul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, cu un consum energetic redus. Această investiție va contribui, de asemenea, la obiectivul Ministerului Educației de a combate fenomenul abandonului școlar în învățământul preuniversitar.

Beneficiarii finali ai acestei investiții sunt elevii și cadrele didactice, iar achiziția se realizează prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județene (Consiliile județene), care au reprezentat solicitanții eligibili în cadrul apelului de proiecte.

Achiziția de microbuze școlare electrice pentru elevi va contribui și la asigurarea accesului la educație echitabilă și de calitate pentru toți copiii din România, folosind mijloace de transport în comun moderne, cu zero emisii de carbon și care se ridică la cele mai înalte standarde de calitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro