Ieri, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dat soluţia, în defavoarea lui Stancu, cu privire la cererea de recuzare în dosarul "Concivia". Cauza în care se luptă Gheorghe Bunea Stancu cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) fusese trimisă la Completul 2, după ce, la data de 24 februarie, recurentul Stancu a formulat cerere de recuzare a Completului nr. 1. La data de 10 martie, cererea a fost însă respinsă, astfel că dosarul s-a întors la acelaşi complet de judecată. "Respinge cererea formulată de recurentul Gheorghe Bunea Stancu, privind recuzarea doamnelor judecător Luiza Maria Păun, Doina Duican şi Rodica Voicu, ca neîntemeiată. Trimite dosarul cauzei la completul de
judecată nr. 1 pentru continuarea judecăţii", este soluţia pronunţată ieri, în şedinţă publică, după cum ne-a transmis Biroul de Relaţii Publice al ÎCCJ.
Reamintim că nu este pentru prima dată când Stancu formulează o astfel de cerere în acest dosar. Pe data de 17 iunie 2014, Stancu formulase cerere de recuzare a completului de judecători, iar instanţa supremă a fost nevoită să acorde termen pentru discutarea ei, ceea ce a dus la o tergiversare a judecăţii. Cererea de recuzare formulată de fostul preşedinte al CJ Brăila, în dosarul nr. 8586/2/2011, a fost însă şi atunci respinsă.
Dosarul "Concivia" a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi pe data de 30 ianuarie 2013, asta după ce, în septembrie 2012, la CA Bucureşti, Stancu a avut parte de o înfrângere. Judecătorii i-au respins acţiunea lui Gheorghe Bunea Stancu, ca nefondată, însă acesta a declarat recurs. În comunicatul din data de 21 septembrie 2011, inspectorii ANI au arătat că, în calitate de şef al CJ Brăila, Bunea Stancu a acordat cinci contracte în valoare totală de 2,7 milioane de lei, fără TVA, firmei "Concivia", pe care o controlează prin intermediul "Bursagrirom" SA.