Mergi la conţinutul principal

S-a redeschis Muzeul Luvru

Muzeul Luvru din Paris, cel mai vizitat muzeu din lume, şi-a redeschis porţile luni, 6 iulie, după trei luni şi jumătate, însă fără afluenţa obişnuită, în aşteptarea revenirii vizitatorilor străini, relatează AFP.

Este o reluare a activităţii marcată de nerăbdare, reţinere şi speranţă pentru conducerea şi personalul marelui muzeu care a înregistrat pierderi de peste 40 de milioane de euro pe perioada izolării şi este privat de fluxul obişnuit de turişti străini, în special cei americani, chinezi, coreeni, japonezi sau brazilieni.
Deşi 75% din publicul muzeului este format de obicei din străini, deocamdată, doar europenii din ţările apropiate pot începe să revină, fără îndoială în număr redus, la început.
Muzeul nu a fost niciodată închis atât de mult timp de la cel de-Al Doilea Război Mondial.
Conducerea instituţiei se aşteaptă la trei ani dificili, având în vedere că numărul total de bilete vândute în 2020 va fi foarte departe de recordul de peste 10 milioane atins în 2018.
Primii vizitatori au putut intra în muzeu începând de la ora 9:00 (07:00 GMT). întregul sistem a fost studiat îndelung pentru a se evita orice incident sanitar. Echipele logistice s-au arătat însă încrezătoare, spaţiile interioare fiind foarte mari.
Accesul la Piramidă este asigurat pe trei rânduri, iar fiecare vizitator trebuie să poarte mască. Astfel, există trei cozi: una pentru intrări imediate, alta pentru cei care au rezervat în avans, şi o a treia pentru cei care nu au bilete rezervate, notează AFP.
Vor fi deschise cele mai frecventate săli, dar şi colecţiile foarte populare în rândul publicului din regiunea Parisului, precum cele dedicate antichităţilor egiptene, greceşti şi romane.
Anumite colecţii - aproximativ 30% - nu vor fi accesibile în primele săptămâni şi luni de la redeschidere. Rămân, însă, multe de văzut - un vizitator poate viziona peste 30.000 de obiecte, notează AFP.
Restricţiile prezintă, totuşi, un avantaj - deplasarea prin încăperile muzeului va fi mai plăcută, în lipsa aglomeraţiei obişnuite.
Vizitatorii nu au voie cu cască de motocicletă, haine sau bagaje voluminoase deoarece spaţiile în care pot fi depozitate sunt închise. O săgeată albastră indică direcţia de deplasare, nefiind posibilă întoarcerea. în faţa “Giocondei”, unde turiştii din lumea întreagă formează de obicei cozi uriaşe pentru a-şi face selfie-uri, au fost prevăzute pe podea cercuri de staţionare pentru a preveni aglomeraţia.
Un nou ghid audio Nintendo poate fi închiriat începând din data de 15 iulie. Disponibil în nouă limbi, acesta va oferi conţinut inovator pentru a înţelege mai bine istoria colecţiilor.
Înţelegând situaţia dificilă a ghizilor independenţi, muzeul a decis să accepte grupuri de până la 25 de persoane, care trebuie să fie echipate însă cu căşti şi microfoane.
Pentru a creşte numărul de vizitatori vor fi organizate vizite gratuite de tip “mini-descoperire”, fără rezervare, precum şi vizite ghidate care se adresează tinerilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro