Mergi la conţinutul principal

S-a prelungit termenul de înscriere pentru concursul de artă fotografică «Instantanee brăilene»

Liceenii şi studenţii brăileni mai au aproape două săptămâni ca să-şi înscrie creaţiile fotografice în concursul judeţean de artă fotografică "Instantanee brăilene". Până pe data de 29 mai ei mai pot trimite lucrări pentru cele trei secţiuni: Fotografie alb-negru cu tematică diversă în legătură cu Brăila, Fotografie color - portret şi Fotografie color - peisaj urban. Pentru a fi acceptate în concurs lucrările nu trebuie să fie mai vechi de şase luni sau să nu fi fost publicate niciodată. Nu vor fi acceptate fotografii prelucrate şi/sau postprocesate, care au persoane sau obiecte puse artificial în cadru etc. Nu sunt permise colajele. Participanţii au dreptul de a se înscrie în concurs cu o singură fotografie la fiecare secţiune. Aceasta va fi însoţită de o fişă cu datele personale ale autorului: nume, prenume, şcoala, clasa, profesorul îndrumător, data realizării fotografiei, titlul. Fotografiile trebuie să aibă formatul A4, (21/29 cm) şi să fie printate pe hârtie fotografică sau carton, nu trebuie să aibă ramă, semnătură sau alt semn de identificare. Materialele înscrise trebuie să respecte legea drepturilor de autor, precum şi drepturile de proprietate intelectuală. Participantul trebuie să fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor înscrise în concurs. De asemenea, nu se permite înscrierea fotografiilor cu caracter pornografic sau care aduc atingere demnităţii şi intimităţii persoanei, care prezintă atitudine de fumător, consumator de alcool sau de droguri.
Vor fi acordate câte trei premii şi o menţiune pentru fiecare secţiune. Premiul I constă într-un aparat foto, premiul II într-un stick de memorie USB de 16 GB, iar premiul III într-un card de memorie USB. Concurenţii care primesc menţiuni vor fi premiaţi cu diferite cărţi despre Brăila oferite de Bibliotecă. Fotografiile înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din: Ana-Maria Dobre - profesor la Liceul de Arte, Ion Volcu - şef birou Colecţii Speciale în cadrul Bibliotecii, Dan Bistricean - bibliotecar. Criteriile după care vor fi evaluate lucrările sunt: creativitate, originalitate, idee, calitate tehnică, estetica imaginii. Deciziile juriului sunt irevocabile şi nu trebuie justificate. La final, toate fotografiile vor fi expuse într-o expoziţie organizată la Bibliotecă, iar cele mai bune lucrări selecţionate de juriu vor fi incluse într-un catalog editat de organizator.
Fotografiile pot fi expediate până pe 29 mai pe adresa: Biblioteca "Panait Istrati", Piaţa Poligon nr. 4, Brăila, cu menţiunea "Pentru concursul de fotografie". Fotografiile pot fi aduse şi personal la secţia Colecţii Speciale. Persoane de contact sunt: Ion Volcu - ionvolku@yahoo.com sau Dan Bistricean - danbistri1@gmail.com.
Festivitatea de premiere şi vernisajul expoziţiei fotografice vor avea loc la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" pe 2 iunie, ora 15.00.
Organizatorii concursului sunt: Consiliul Judeţean, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" şi Inspectoratul Şcolar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro