S-a inaugurat Centrul Judeţean de Glaucom | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

S-a inaugurat Centrul Judeţean de Glaucom

Brăilenii care suferă de glaucom nu vor mai fi nevoiţi de acum înainte să bată drumul la Bucureşti pentru tratament de specialitate. Atât ei, cât şi bolnavii din judeţele învecinate, se pot adresa Centrului Judeţean de Glaucom de la Brăila, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Ieri, în prezenţa autorităţilor locale, a avut loc inaugurarea acestui centru care a costat aproximativ 200.000 de euro, banii fiind asiguraţi integral de Consiliul Judeţean Brăila. Centrul are dotări ultramoderne, respectiv tomografie coerenţă optică, tonometrie cu pahimetrie, laser YAG, compimetrie şi ecografie oculară. Printre aparatele de ultimă generaţie se numără laser-ul Yag, singurul din zona de sud-est a ţării, cu care se practică tratament pentru glaucom şi pentru cataracta secundară. "Cu asemenea aparate ar trebui să rezolvăm problema brăilenilor, să nu mai fie cel mai bun doctor oftalmolog din Brăila trenul spre Bucureşti. Brăilenii trebuie să îşi regăsească încrederea în spitalul judeţean, aşa cum era odată, cu medici de renume, reamintim aici familia dr. Popovici, oftalmologi renumiţi. Aş vrea să cred că anul 2011 va fi anul când vom inaugura şi alte obiective propuse în Spitalul Judeţean, în primul rând Secţia ATI", a precizat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
La rândul său, managerul spitalului, Rodica Sin, a spus că îşi doreşte ca acest Centru Judeţean de Glaucom să devină zonal, pentru că în tot sud-estul României, până la Suceava, nu mai există un astfel de centru, nici ca dotare, nici ca resurse umane. La inaugurare a fost prezent şi vicepreşedintele Societăţii Române de Glaucom, dr. Cornel Ştefan, care a apreciat faptul că centrul de la Brăila s-a făcut prin forţe proprii locale.
Dr. oftalmolog Alina Neacşu a spus că Centrul Judeţean de Glaucom îşi doreşte două lucruri: în primul rând să evalueze bolnavii corect şi precoce şi, pe de altă parte, să fie un centru de excelenţă, întrucât există tot ce este nevoie pentru a diagnostica precoce, pentru a trata, pentru a evalua şi a-i urmări pe bolnavi. "Avem atât aparatura cât şi disponibilitatea umană necesară, doctorii noştri sunt pregătiţi, participăm permanent la manifestări ştiinţifice de anvergură. Sunt un doctor tânăr şi multumesc că pot deschide la Brăila, în secolul 21, un centru de glaucom la nivel european", a spus dr. Neacşu.
La rândul său, primarul Aurel Siminonescu a fost de părere că potenţialul Spitalului Judeţean Brăila trebuie valorificat în aşa fel încât să atragă oameni din toată zona de sud-est a ţării, astfel Brăila având numai de câştigat.
Pacienţii pot beneficia de serviciile de la Centrul Judeţean de Glaucom atât gratuit, în baza trimiterii de la medicul de familie sau medicul specialist, în baza unui contract ce va fi semnat cu CJAS, însă Consiliul Judeţean vrea să găsească şi alte surse de finanţare decât CJAS, respectiv sistemul de plată şi coplată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro