Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a facut primul pas pentru recuperarea Insulei Mari a Brailei

Demersurile facute de social democratii Mihai Tudose si Aurel Simionescu, cu privire la trecerea Insulei Mari a Brailei in administrarea Consiliului Judetean Braila nu au ramas fara rezultate. Ieri, senatorii din cadrul comisiei juridice a Senatului au dat aviz favorabil proiectului de lege intocmit de cei doi parlamentari de Braila. Asta nu inseamna insa ca Insula a si intrat in administrarea CJ Braila. Asa cum ne-a explicat senatorul Aurel Simionescu, urmeaza ca proiectul sa fie discutat in plenul Senatului, iar daca trece si de acesta, sa intre in comisie la Camera Deputatilor, apoi in plenul Camerei Deputatilor: "Nu va fi foarte usor deoarece, fiind o lege organica, e nevoie de majoritatea senatorilor in exercitiu. Deci, e un numar considerabil de voturi pe care trebuie sa il obtinem. Apoi urmeaza sa intre in discutie in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, de unde ajunge in plen, daca primeste “ok”-ul. Noi speram ca, daca a obtinut avizul Senatului, asta sa cintareasca greu la decizia deputatilor. Vom vedea. Saptamina viitoare se discuta de abia in plenul Senatului. Vom discuta cu colegii din toate partidele sa ne sustina, deoarece este foarte important".
Precizam ca proiectul de lege initiat de Simionescu si Tudose vizeaza o suprafata de 58.619 hectare teren agricol, situat in Insula Mare a Brailei, pe teritoriul administrativ al comunelor Marasu si Frecatei, care vor intra in proprietatea judetului si administrarea Consiliului Judetean. Terenul este concesionat inca din 2001, pe o perioada de 20 de ani, de fostul deputat PSD Culita Tarita.
Vicepresedintele Comisiei juridice a Senatului, Serban Nicolai, (PSD), care a condus sedinta, a explicat ca prin acest proiect se muta redeventa incasata din concesionarea exploatatiei agricole a Insulei Mari a Brailei de la Agentia Domeniilor Statului la Consiliul Judetean Braila. "Am luat in calcul faptul ca prin atributiile sale legale, Consiliul Judetean Braila efectueaza o serie intreaga de cheltuieli in interesul locuitorilor si al celor care exploateaza Insula Mare a Brailei - cele legate de transport, de utilitatile publice, de amenjarea teritoriului - si membrii Comisiei au considerat ca este firesc ca si veniturile rezultate din exploatarea agricola, mai exact suma rezultata din plata redeventei, sa revina Consiliului Judetean Braila", a precizat senatorul PSD.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii