Mai precis, terenul de 15,3 ha pe care se va construi spitalul, dar şi un campus universitar de medicină, o pistă pentru elicoptere şi un ansamblu de locuinţe de serviciu pentru personalul medical, este pus o jumătate de către Galaţi, iar cealaltă de către Brăila. Însă, jumătatea gălăţeană o reprezintă fix 7,65 ha din cele o mie, date acum câţiva ani de Guvern Galaţiului, din terenul comunei brăilene Vădeni. Cum Galaţiul nu dorea să rămână cu mia de ha ştirbită, a dorit un alt teren la schimb de la Brăila, tot în acea zonă. Aşadar, CJ Brăila a oferit la schimb către CLM Galaţi, pentru cele 7,65 de ha aflate lângă celelalte brăilene pe care se va construi spitalul, alte 7,65 de ha tot în zona respectivă.
Deşi liberalii prezenţi la şedinţă au votat pentru acest proiect, consilierul Vasile Datcu i-a atras atenţia preşedintelui CJ Stancu că, de fapt, nu a înţeles despre ce teren se face vorbire şi ce înseamnă acest schimb. Brusc, enervat la culme, Stancu a început să ţipe la Datcu, spunându-i că nu e prima dată când nu înţelege ceva şi că, dacă vrea circ mediatic, cu el nu o să îi meargă: "Aveaţi comisie de specialitate pe care să o întrebaţi ce e cu terenul... Ce ştiu eu ce teren e? Terenul e al CJ Brăila... Dacă vreţi circ mediatic, nu sunt eu ăla să vă meargă".
"În miniştri să nu te încrezi decât când îţi dau banii"
După această ieşire, Stancu, interpretând greşit un gest al invitatului său, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, i-a dat acestuia cuvântul. "Ei, nu prea vroiam eu să iau cuvântul... Când am ridicat mâna îl salutam pe colegul de la Brăila (Aurel Simionescu - n.r.). Dar dacă tot mi-aţi dat cuvântul....Io vă zic aşa... Dacă noi doi de aici şi cel de-al treilea (Simionescu - n.r) nu facem în ăştia 3 ani de mandat care ne-au mai rămas acest spital, atunci degeaba am mai fost eu la Târgu Mureş", a declarat Nicolae. Precizăm că, în urmă cu ceva timp, primarul Nicolae a avut grave probleme de sănătate şi a fost internat la un spital din Târgu Mureş, presa din Galaţi titrând că viaţa edilului oraşului vecin a atârnat de un fir de păr.
La rândul său, preşedintele CJ Brăila s-a arătat de părere că, teoretic, nu ar avea de ce să nu se realizeze acest proiect şi a glumit: "Poate doar din cauza dvs. să nu se facă, d-le Nicolae". În replică, gălăţeanul a spus că atât timp cât există condiţii, nu crede că ar fi probleme. "Avem condiţii şi miniştrii.....", a continuat Stancu, făcând aluzie la multitudinea de miniştri şi de secretari de stat pe care îi are Galaţiul, la care edilul gălăţean a punctat: "În miniştri să nu te încrezi decât când îţi dau banii".
Secretarul de stat Răzvan Murgeanu sprijină proiectul Spitalului Regional
Invitat la şedinţa CJ de ieri, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, prezent la Brăila pentru semnarea unor contracte pentru reabilitarea a trei ambulatorii de specialitate, a făcut câteva comentarii cu privire la judeţul Brăila.
"Sunt invitat la această şedinţă, deşi nu intră în atribuţiile mele de serviciu astăzi. Am răspuns cu plăcere invitaţiei pentru că, într-adevăr, Brăila este fruntaşă în asemenea contracte pe fonduri europene din zona de Dezvoltare Sud - Est. Mai sunt doar vreo două judeţe care se pot lăuda că au atins aproape toate axele prioritare. Cu siguranţă, Brăila e primul care face acest lucru. Azi (ieri - n.r.) practic s-au semnat contracte de peste 500 de milioane de euro, ceea ce e foarte mult, însă abia acum începe greul. De la semnarea unui contract şi până la implementare, din păcate, în România trece foarte mult timp. E de datoria celor care au semnat să grăbească paşii ăştia. Eu, fiind jumătate gălăţean şi jumătate brăilean, mi-aş dori ca aceste deziderate, podul peste Dunăre şi Spitalul Regional Brăila - Galaţi să se facă mai repede". Murgeanu a mai adăugat, în ce priveşte podul peste Dunăre, că peste două săptămâni, o delegaţie va sosi la Brăila pentru a discuta despre o investiţie privată în acest proiect. Legat de spital, Murgeanu a promis că va sprijini proiectul, atât cât îi stă în puteri.
În final, Stancu a mai intervenit precizând că şi-ar dori ca Brăila şi Galaţi să fie primele judeţe care să finalizeze construcţia acestui spital, cu tot ce presupune el, şi să nu mai existe contestaţii la această licitaţie, aşa cum au fost la celelalte.