Mergi la conţinutul principal

S-a eliberat trotuarul de pe Strada Ana Aslan

Prima iniţiativă a Consiliului Local Civic, legată de eliminarea multitudinii de maşini parcate perpendicular şi urcate pe trotuar, pe Strada Ana Aslan din Brăila pare să fi avut succes. Cert este că, ieri, la ora prânzului, nicio maşină nu mai bloca accesul pietonilor la trotuarul de vizavi de sediul Poliţiei Municipiului, aşa cum se întâmpla până nu demult, şi asta după ce, săptămâna trecută, membrii CLC au criticat în mod public acest aspect şi au anunţat că vor încerca să discute la nivelul conducerii Poliţiei pentru a se lua măsuri. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", primarul Marian Dragomir a confirmat faptul că s-a dispus această măsură, însă cu precizarea că iniţiativa le aparţine poliţiştilor şi nu a venit la cererea expresă a municipalităţii. De cealaltă parte, Lucian Căprariu, consilier municipal independent şi totodată membru în CLC, a declarat că într-adevăr s-au purtat discuţii săptămâna trecută la nivelul conducerii Poliţiei, ajungându-se la acest rezultat. "A fost o discuţie directă a comandantului cu unul dintre membri noştri. S-a discutat despre respectarea legii în primul rând. Pentru că acolo sunt indicatoare în sensul ăsta. Plus că maşinile ar trebui parcate regulamentar, nu perpendicular, urcate pe trotuar, astfel încât să blocheze accesul pietonilor şi aşa mai departe. Plus că, toţi trebuie să respecte legea, dar cei care veghează la respectarea legii cu atât mai mult! Oricât de neînsemnată ar fi o regulă. Au înţeles şi s-au conformat. Acum, probabil în urma unei circulare, a unei recomandări. Dar uite că soluţia există. E clar că se poate! Sunt soluţii. Fiecare parchează unde găseşte loc, regulamentar", a declarat Căprariu. Ba mai mult, acesta susţine că are de gând să propună în cadrul Consiliului Local Municipal, luarea în calcul a ideii introducerii sensului unic pe Strada Ana Aslan pentru a fluidiza traficul. "Astăzi (n.r. - ieri), în dreptul Bisericii de pe strada respectivă erau parcate maşini şi pe o parte şi pe alta. Cred că e de bun simţ să fie sens unic acolo", a mai completat Căprariu, cu precizarea că va propune Comisiei de urbanism acest subiect.
De cealaltă parte, surse din rândul poliţiştilor şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de lipsa locurilor de parcare în zonă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro