Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a electrocutat si a cazut de la cinci metri inaltime

A avut zile. Un barbat de 29 de ani, din Braila, a scapat cu viata, dupa ce a cazut de la circa cinci metri inaltime, dintr-un pom, unde se curentase, atingind firele de tensiune. Gheorghita Musat, victima, povesteste ca marti dimineata s-a urcat intr-un cais, in vecini, pentru a culege niste fructe, pe care sa le dea copiilor sai: "Am doi copii, si pentru ca nu aveam ce sa le dau de mincare in ziua aceea, m-am dus la un vecin, ca sa culeg caise, sa le fac un compot, si sa le pun pe masa, cu piine. Am urcat in pom si, la un moment dat, am simtit ca m-a atins ceva in virful capului. Erau niste fire, pe care, instinctiv, am pus mina, ca sa le dau la o parte. Din acel moment, nu mai stiu nimic, am cazut la pamint si m-am trezit la spital, plin de ace. In cadere, se pare ca mi-am fracturat piciorul, m-am lovit si la cap, iar mina mi-am ars-o".
In momentul in care a atins firele cu mina, Musat si-a pierdut cunostinta si a cazut, ca un bolovan, pe caldarimul din fata portii.
Primii care au intervenit au fost proprietarul caisului si sotia sa, care au alertat vecinii si au chemat Salvarea. Pina sa soseasca Ambulanta, vecinii l-au acoperit pe barbat cu pamint provenit de la o groapa recent sapata in zona, in ideea ca, astfel, vor scoate electricitatea din corpul lui. "Sotul meu l-a salvat, i-a desclestat gura, i-a scos limba, i-a apasat pe piept, pe urma a adus-o pe nevasta-sa, de i-a facut respiratie gura la gura, ca n-avea aer, i-a pus pamint pe miini si pe picioare, ca sa poata sa traga curentul din el. Daca nu era sotul meu, murea Gheorghita. A avut zile, a avut noroc si el, si copilasii aia, ca unul are patru luni si altul, un an jumatate, sint mici si au nevoie de tata", ne-a declarat o vecina.

"Niste vecini de-acolo se chinuiau sa il acopere cu pamint, ca cica iese curentul din el"

Sotia victimei, Fanica Becheanu, a aflat de la vecini de accident, si s-a dus intr-un suflet acolo: "Eu eram acasa, culcam copiii, cind mi-au batut la poarta, si mi-au zis sa ma duc acolo, fiindca Gheorghita a cazut din pom si nu mai sufla. Cind am ajuns acolo, el era deja jos, isi pierduse cunostinta si niste vecini de-acolo se chinuiau sa il acopere cu pamint, ca cica iese curentul din el. M-am speriat, fiindca trei-patru minute nu s-a miscat, era ca mort. Apoi a venit Salvarea si l-a dus la spital"
Proprietarul caisului ne-a spus ca l-a lasat pe vecinul sau sa urce sa ia fructe, pentru ca il stia sarac si voia sa-l ajute. El declara insa ca l-a avertizat pe Musat sa fie atent la cablurile de tensiune: "Pe aici trec cabluri, si sus sint alea neizolate, si i-am spus si eu, si nevasta-mea “mai, ai grija, ca acolo sint fire!” “Ei, zice, lasa bre, ca eu nu ma curentez! Si oricum, are cine sa-mi creasca copiii!”. El glumea, dar uite ca n-a fost de gluma. Am strigat la vecini, sa sara, sa ajute, l-am acoperit cu pamint, si l-am tinut asa, pina a venit Salvarea".
Victima fost transportata la Spitalul Judetean din Galati, si timp de trei luni nu va putea sa-si foloseasca piciorul si sa calce normal. In plus, va mai trece ceva timp si pina i se va vindeca rana provocata de arsura din palma. Pentru ca Musat este somer, si n-are bani nici de piine, sotia sa a cerut sa fie externat dupa numai o zi, iar spitalizarea i-a fost achitata de proprietarul pomului din care a cazut, caruia i s-a facut mila de suferintele barbatului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii