Mergi la conţinutul principal

S-a deschis Târgul de Mărțișor de pe Regala

* vineri, de Dragobete, zeci de meșteri populari și producători particulari din Brăila, dar și din Cazasu, Gemenele și Tichilești și-au expus micile mărfuri la căsuțele de pe fosta Cale Regală * târgul va fi deschis până de Ziua Femeii, astfel că brăilenii au de unde alege * sunt expuse aici cele mai frumoase mărțișoare handmade croșetate sau pictate de artizani, tablouri cu licheni, lumânări parfumate, eșarfe și accesorii, dar și mărțișoare din ciocolată * florile aduse direct din serele de la Cazasu au adus adieri de primăvară

 

 

 

 

Târgul deschis vineri, 24 februarie, chiar de Dragobete, pe fosta Cale Regală a Brăilei, a adus laolaltă zeci de meșteri populari și artizani din municipiu și din județ care și-au expus creațiile handmade și mărțișoarele lucrate cu multă iscusință în cele peste 40 de căsuțe aliniate pe cea mai frumoasă arteră a orașului. Nu e de mirare că, din când în când, soarele le-a zâmbit dintre nori, nelăsându-i pe aceștia să pună stăpânire pe cerul sfârșitului de săptămână, de la Brăila.

De la Bulevardul Cuza, spre Centrul Istoric al orașului, Regala fremăta, vineri, de lume, iar creatorii de frumos își prezentau minunățiile pentru care trudiseră toată iarna. La prima căsuță am întâlnit-o pe Theodora Vicol, o brăileancă pasionată de handmade care expune tablouri cu licheni stabilizați, aranjamente și cadouri pentru toate gusturile, dar și lumânări parfumate, toate pornind de la 8 lei bucata. „Ne ocupăm de acest hobby de mai mult de un an. Toate obiectele expuse sunt lucrate manual”, ne-a spus Theodora.

Ceva mai spre Centrul Istoric este „Căsuța cu pisici” a brăilencei Gina Chelaru, care deține un Atelier de broderie și manufactură la Brăila. Având în spate nu mai puțin de 11 ani de experiență, artizanul le oferă brăilenilor pisicuțe handmade realizate din burete și material textil, șorțulețe brodate pentru copii și adulți, perne fantezie, păpuși, căței, iepurași și jucării textile pentru fete și băieți. Nu este de mirare că se făcuse coadă la „Căsuța cu pisici” a doamnei Gina!

 

Nu este zi în care să nu lucrez ceva”

Alături, am întâlnit-o în ziua de Dragobete pe Steluța Bălan, singurul meșter popular de la Tichilești, gospodar de frunte al comunei dar și neobosit creator de frumos, care se numără printre colaboratorii Centrului de Creație Brăila. Nelipsită de la târgurile organizate în municipiu, pasionat creator de frumos, Steluța Bălan a învățat să croșeteze și să tricoteze urmărind tutorialele de pe internet.

Mă ocup și de gospodărie, pentru că avem multe animale și păsări la Tichilești, dar îmi fac timp și pentru pasiunea mea. Nu este zi în care să nu lucrez ceva”, ne-a mărturisit iscusitul meșter popular. Căsuța la care expune meșterul popular de la Tichilești e doldora cu produse croșetate, de la ghivece cu flori, jucării, brelocuri, căciulițe și până la încălțăminte handmade.

Cunoscută pentru iile și creațiile sale din cale-afară de frumoase, un alt meșter popular din județul Brăila, Gianina Matei, de la Gemenele, își expune cu mândrie macii croșetați, trifoiul și celelalte mărțișoare handmade lucrate cu migală și pricepere, folosind drept materie primă materiale textile precum sacul de rafie.

Raluca Constantin, de la „Atelierul Ralucăi” - care are deschis un atelier de croitorie pe Calea Regală - a venit la Târgul de Mărțișor pentru prima dată. Raluca le oferă brăilenilor mărțișoare croșetate din lână și material textil, minunate accesorii pentru haine de damă și eșarfe destinate, de asemenea, sexului frumos din orașul de la Dunăre - într-un cuvânt, cadoul perfect de Dragobete și Mărțișor.

Tot pe Regala, întâlnești produse din miere și lavandă, dar și mărțișoare dulci confecționate din ciocolată.

Aproape de intersecția Străzii Mihai Eminescu cu Petru Maior, pare că primăvara a sosit deja, așa de îmbietor se revarsă pe străzi parfumul de primule, panseluțe și zambile de toate culorile, pe care le expune în fața căsuței Daniel Grama, un tânăr producător particular de la Cazasu. Proprietar al „Serei Grama Jr.”, Daniel a moștenit pasiunea pentru flori de la părinți. A adus la târg nu mai puțin de 10.000 de flori așezate impecabil în ghivece, care împrăștie un parfum irezistibil pe vechea Cale Regală a Brăilei.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro