Mergi la conţinutul principal

S-a deschis Simpozionul Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”

• evenimentul a avut loc marţi, 6 august 2019, pe platoul din curtea Colegiului Tehnic “C. D. Neniţescu” Brăila, în prezenţa autorităţilor locale şi a celor trei participanţi invitaţi la cea de a IV-a ediţie

 

Iniţiat de consilierul judeţean Marian Căpăţână, finanţat de Consiliul Judeţean Brăila şi organizat de Muzeul Brăilei “Carol l”, având ca partener Primăria Municipiului Brăila, Simpozionul Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre” a ajuns la cea de a IV-a ediţie. Deschiderea oficială a avut loc marţi, 6 august, pe platoul din curtea Colegiului Tehnic “C. D. Neniţescu” Brăila, în prezenţa autorităţilor locale şi a celor trei participanţi invitaţi.

Este vorba despre Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere, sculptori care vor realiza lucrări cu tema “Mitul cultural şi jertfelnic”, având ca material marmură de Ruşchiţa. Proiectele celor trei sculptori au fost selecţionate dintr-un total de 25 de lucrări  semnate de 18 autori din ţară şi din străinătate, iar sculpturile vor fi amplasate pe Bulevardul Independenţei, între străzile Şcolilor şi 1 Decembrie, în continuarea celor care împodobesc zona cu operele realizate la ediţiile precedente. La deschiderea oficială a simpozionului au luat cuvântul consilierul judeţean Marian Căpăţână, Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Viorel Dragomir, primarul Municipiului Brăila şi prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzelui de Istorie “Carol l”, care au urat bun-venit participanţilor. La rândul lor, artiştii plastici au rostit scurte alocuţiuni şi şi-au prezentat proiectele care se vor încadra în peisajul brăilean şi în tema actualei ediţii a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală “Nicăpetre”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu