Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul primei ediții a Concursului Național de Muzică Populară pentru Copii „Dunărea mea”

• acesta este organizat de Consiliul Județean, Primăria Municipiului și Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” • termenul limită pentru înscrieri este 24 noiembrie • concursul se adresează copiilor din țară și din Republica Moldova cu vârste de 6-18 ani, iar juriul este compus din personalități, interpreți și specialiști ai muzicii populare românești • laureații vor primi, pe categorii de vârstă, premii în valoare totală de 5.000 de lei

 

Start pentru înscrieri la prima ediție a Concursului Național de Muzică Populară pentru Copii „Dunărea mea”, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila, pe data de 9 decembrie a.c., la Casa Tineretului.

Potrivit organizatorilor, la acest concurs pot participa tinere talente cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani care studiază cântul popular în mediul public sau privat, manifestarea fiind organizată cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila. Termenul limită de înscriere este 24 noiembrie 2022.

Școlile Populare de Arte au fost și sunt chemate ca, prin activitatea lor, să contribuie la conservarea, valorificarea și transmiterea valorilor cultural-artistice și morale ale comunității locale, precum și ale patrimoniului cultural național, la stimularea creativității, talentului și cultivarea valorilor și autenticității creației populare contemporane și artei interpretative semiprofesioniste prin acest izvor nesecat de frumos și tradiție care este muzica populară românească. Iată de ce Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a decis ca, din acest an, să organizeze Concursul Național de Muzică Populară pentru Copii „Dunărea mea”, care se adresează copiilor din țară și Republica Moldova. Juriul este compus din personalități, interpreți și specialiști ai muzicii populare românești”, precizează organizatorii evenimentului.
Concursul „Dun
ărea mea” este cuprins în Proiectul Managerial și în Agenda Culturală a Județului Brăila pe anul 2022. Concursul este structurat pe patru categorii de vârstă: categoria 6 - 9 ani; categoria 10 - 12 ani; categoria 13 - 15 ani și categoria 16 - 18 ani (neîmpliniți la data concursului). Preselecția va avea loc în ziua de 28 noiembrie 2022, pe baza înregistrărilor video transmise organizatorilor. Juriul pentru preselecție va admite în etapa finală câte 8-12 concurenți pentru fiecare categorie de vârstă. Totodată, laureații concursului vor primi, pe categorii de vârstă, diplome și premii în valoare totală netă de cel puțin 5.000 lei (în funcție de disponibilitățile existente). Marele Premiu, însoțit de Trofeu, poate fi oferit de către sponsorul principal al concursului, precizează reprezentanții Școlii de Arte „Vespasian Lungu” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro