Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul etapei a III-a de luptă cu ţânţarii şi căpuşele

* trei zile - luni, marţi şi miercuri - de combatere a ţânţarilor cu elicopterul care împrăştie substanţe biocide după ce, săptămâna trecută, conducerea Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) a desfăşurat o acţiune de dezinsecţie terestră în Monument, Grădina Publică, Faleza Dunării şi principalele artere ale oraşului * după tratamentul din elicopter, vor urma patru zile de tratament terestru

 

 

 

 

Conducerea Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila a iniţiat, săptămâna aceasta, cea de-a III-a etapă de dezinsecţie avio şi terestră de anul acesta, îndreptată, cu precărere, împotriva larvelor de ţânţari. După trei zile de tratament din elicopter (luni, marţi şi miercuri, 4, 5 şi 6 iulie, între orele 5.00-11.00) vor urma alte patru zile de dezinsecţie terestră, care se va desfăşura noaptea, între orele 22.00-6.00, echipele SUPAGL folosind atât echipamente pentru aşa-numita "ceaţă caldă", cât şi pe cele pentru "ceaţă rece", mai puţin deranjantă pentru concitadini.

"Săptămâna trecută, în zilele de miercuri, joi şi vineri (29 iunie-1 iulie a.c. - n.r.), echipele noastre au executat o dezinsecţie terestră intermediară cu echipamente pentru ceaţă caldă şi ceaţă rece, fiind vizate zonele cu vegetaţie abundentă - Parcul Monument, Grădina Publică, Faleza Dunării - precum şi principalele artere de circulaţie ale oraşului. Zilele acestea, intenţionăm să mai demarăm o etapă intermediară, terestră, pentru combaterea căpuşelor. De fiecare dată, intenţia noastră a fost aceea de a combate larvele insectelor, ca să nu le lăsăm să ajungă la maturitate", ne-a declarat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.

Directorul SUPAGL a mai spus că, după finalizarea etapei a III-a, va fi demarată o a IV-a etapă de dezinsecţie terestră şi avio de anvergură, la începutul lunii august, înainte de Zilele Marinei (sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului). De asemenea, tratamentele cu biocide - avizate de Ministerul Sănătăţii şi trecute pe lista cu produse avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide - se vor aplica pe teritoriul municipiului numai dacă vor permite condiţiile atmosferice. Primul pe lista produselor biocide folosite în dezinsecţia de la Brăila este Vectobac WG (substanţă activă Bacillus thurisiensis subsp. isreliensis, tulpina AM65-52, concentraţie 37,4% w/w materie solidă), urmat de Midos Energy Forte, Biotrin Plus, Microsin, K-othrine 84 EC, Super Killer 25T-EC, Ectocid P Forte şi Regemi Alfa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro