Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul campaniei de adopţie a câinilor comunitari

Prima etapă a campaniei "Mai puţini câini pe stradă" a demarat ieri la Brăila, sub cuvintele cheie "Înregistrare - Sterilizare - Adopţie" şi se va încheia miercuri, 4 decembrie. Astăzi, cei interesaţi se mai pot adresa dispensarului pentru sterilizare gratuită, iniţiat în cabinetul veterinar din Obor al dr. Victor Popescu, de către Cosmin Cândea, susţinut de veterinarii de la Family Vet Bucureşti şi Marian Căpăţână, sub sponsorizarea Romanian Animal Rescue. Pentru informaţii suplimentare şi programare, puteţi suna la Cosmin Cândea, tel. 0728/028.830.
Miercuri, 4 decembrie, între orele 12:00 şi 17:00 va fi amenajat un INFO POINT în faţa Casei Tineretului, care va oferi doritorilor informaţii şi pliante despre noile reglementări privind deţinerea de câini şi adopţie, precum şi pliante privind etapele viitoare ale campaniei. Cei interesaţi vor putea adopta, chiar la INFO POINT, câini deja înregistraţi, sterilizaţi, cu carnet de sănătate sau pot face programarea adopţiei după alegerea unui câine din albumul existent. Tot în acelaşi intervar orar, la Cortul veterinarilor se vor asigura gratuit înregistrarea şi carnetul de sănătate, până la limita de 150 de câini, prin bunăvoinţa veterinarilor Marian Căpăţână şi Ionuţ Lungu, precum şi a Serviciului de utilitate publică şi gospodărire locală (SUPAGL) Brăila. Între orele 12:00 şi 14:00 va avea loc Marşul voluntarilor, cu 250 de participanţi, care vor oferi cetăţenilor baloane şi pliante pe traseele tur-retur între şcolile partenere şi INFO-POINT: Calea Galaţi, Griviţei, Călăraşilor, Şcolilor, Goleşti -Ana Aslan, Călăraşilor, Bulevardul Independenţei, Str. Eminescu, B-dul Cuza.
Campania a fost concepută în cadrul proiectului Grundtvig "Pregătirea Cetăţenilor Seniori pentru Îmbătrânire Activă" al Asociaţiei "Iniţiativa Cetăţenilor Seniori" (ICS) din Brăila şi se va desfăşura în mai multe etape, până în 2015.
Instituţiile partenere sunt şcolile "Fănuş Neagu", "M. Eminescu", "Mihu Dragomir", Colegiul Naţional "Ana Aslan", organizaţiile "Pro Democraţia Club Brăila" & cinci cluburi APD din licee brăilene, "Vreau să fiu liber", "Suflet lângă suflet", "Uniunea Judeţeană a Seniorilor din Brăila", Primăria Brăila şi SUPAGL.

Primăria face pregătiri pentru adopţiile la distanţă

Primăria Brăila face pregătiri intense pentru momentul în care se va da drumul la adopţia la distanţă a câinilor fără stăpân. La adăpostul de câini de la Lacu Sărat au fost amenajate patru boxe ce vor fi puse la dispoziţia celor care vor să adopte câini fără a-i lua acasă. Astfel, iubitorii de animale vor putea lua în grijă unul sau mai multe exemplare canine, asigurându-le hrană şi medicamente şi ocupându-se totodată de curăţenia din padocuri. Primăria îi ajută punându-le la dispoziţie spaţiile respective. "Noi vom oferi locuri de cazare cu toate utilităţile, dumnealor trebuie să asigure hrana câinilor şi să le facă curat. Deocamdată am amenajat patru boxe, urmează să fie făcute în total 20, pentru a fi puse la dispoziţia iubitorilor de animale. Pe cealaltă latură a adăpostului de la Lacu Sărat vor rămâne padocurile unde sunt ţinuţi câinii de care are grijă Primăria, prin Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală", a declarat primarul Aurel Simionescu.
În paralel cu pregătirea padocurilor, SUPAGL a afişat pe site-ul propriu o listă cu câini propuşi spre adopţie. Pe pagina respectivă apar şi fotografii cu exemplarele pe care iubitorii de animale le pot lua acasă sau le pot adopta la distanţă, lăsându-le în adăpostul de la Lacu Sărat. Dan Apostol, directorul SUPAGL Brăila, ne-a informat că, până în prezent, şapte iubitori de animale şi-au exprimat intenţia de a adopta la distanţă. Aceştia trebuie să mai aştepte, însă, până când se va stabili tariful lunar ce va trebui plătit pentru fiecare câine găzduit în adăpostul Primăriei. "Adopţiile propriu-zise se vor putea face doar după apariţia normelor metodologice aferente OUG 155, care prevăd modul de fundamentare a tarifului pentru adopţie", ne-a explicat Apostol.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro