S-a dat startul înscrierilor la “Bujor Macrin Fest”, ediţia a II-a | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

S-a dat startul înscrierilor la “Bujor Macrin Fest”, ediţia a II-a

• Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri “Bujor Macrin” revine cu o nouă ediţie • în perioada 19-27 august, liceenii pasionaţi de actorie, regie, film, coregrafie şi fotografie sunt aşteptaţi la Brăila, înscrierile având loc până pe data de 12 iulie • “Bujor Macrin Fest înseamnă să lucreazi cu marii actori români, să înveţi de la traineri ce sunt gata să te îndrume într-o lume a artei, să acumulezi cunoştinţe într-un mod interactiv şi să te distrezi alături de tineri entuziasmaţi”, susţin organizatorii

 

În perioada 19-27 august, la Brăila se va desfăşura a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri “Bujor Macrin” (Bujor Macrin Fest). Născut din perseverenţa câtorva tineri pasionaţi de teatru, festivalul se adresează exclusiv liceenilor amatori şi reprezintă un omagiu adus regretatului actor brăilean, Bujor Macrin. Evenimentul îşi propune să fie un liant între tineri şi artă, între educaţie şi cultură, oferind participanţilor mijloace de dezvoltare personală. Asta pentru că festivalul este mai mult decât o competiţie! Bujor Macrin Fest înseamnă să lucrezi cu marii actori români, să înveţi de la traineri ce sunt gata să te îndrume într-o lume a artei, să acumulezi cunoştinţe într-un mod interactiv şi să te distrezi alături de tineri entuziasmaţi, care sunt dornici de a lega prietenii unice. Bujor Macrin Fest înseamnă să fii liber să îţi laşi ideile şi sentimentele să creeze cele mai frumoase amintiri.

Iar pentru a-ţi putea hrăni creativitatea, organizatorii v-au pregătit o serie de ateliere, workshop-uri, masterclass-uri şi multe alte evenimente.

“Fă sfârşitul verii mai atractiv, plin de adrenalină şi pasiune! Petrece perioada 19-27 august înconjurat de oameni care construiesc un univers artistic, pe mal de Dunăre, în oraşul salcâmilor. Vino alături de noi şi transformă-te în cea mai bună variantă a ta. Păşeşte către atelierele de Arta Actorului, Regie, Coregrafie, Film, Fotografie, Lupte scenice şi Improvizaţie, cunoscând modele relevante dezvoltării tale personale şi profesionale. Întâlneşte oameni cu care să te conectezi în timpul Masterclass-urilor şi descoperă idei noi şi concepţii diferite. Înconjoară-te de persoane cu viziuni diferite şi fii pregătit să intri în discuţii cu ei”, spun organizatorii Bujor Macrin Fest.

Festivalul cuprinde două secţiuni: Trupe de teatru şi Individual. Liceeni care se înscriu cu trupa vor avea ocazia să îşi prezente spectacolul pe scena Teatrului “Maria Filotti”, iar la final, cea mai bună trupă va primi trofeul “Bujor Macrin”. La Individual, concurenţii vor pregăti, la alegere, un moment artistic (monolog, poezie, creaţie proprie). Precizăm că liceenii se pot înscrie la acest festival şi pot participa la toate activităţile organizate şi fără să susţină neapărat un moment artistic.

Înscrierile se fac până pe data de 10 iulie, pe site-ul www.bujormacrinfest.ro, acolo unde găsiţi şi toate detaliile legate de participarea la festival. Numărul de locuri este limitat, de aceea, la final se va face o selecţie şi 7 trupe de teatru vor putea participa în concurs, cărora li se vor alătura concurenţii de la Individual. Anul acesta, pe lângă premiul juriului, va exista şi un premiu al publicului.

Noutăţile Bujor Macrin Fest, ediţia a II-a

Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri “Bujor Macrin” este organizat de Asociaţia TEATRART Brăila, cu sprijnul Teatrului “Maria Filotii”, Primăriei Municipului Brăila, Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Informare şi Documentare pentru Intergrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă Brăila. Asociaţia TEATRART, alături de o “armată” de 60 de voluntari, au pregătit în detaliu cea de-a doua ediţie, astfel încât participanţii să se poată bucura de o exprienţă unică. Aşa cum ne-a spus Cristina Ioana Mecea, cea care a venit cu ideea organizarii acestui festival, una dintre noutăţile acestei ediţii este numărul mare de traineri care vor veni să le împărtăşească participanţilor din experienţa lor. Numele acestora vor fi făcute publice în curând. O altă noutate o reprezintă workshop-ul de Regie şi cel de Lupte scenice. De asemenea, anul acesta vor avea loc şi sesiuni de Masterclass. Tinerii pasionaţi de fotografie vor avea ocazia să participe la un workshop exclusiv de Fotografie şi să lucreze cu un trainer profesionist pe tot parcursul festinvalului. Nu în ultimul rând, participanţii vor avea ocazia să realizeze scrutmetraje pe baza textelor scrise de ei.

“Vara ta trebuie să se sfârşească memorabil! Trezeşte-te în fiecare dimineaţă şi începe ziua cu atelierele de Arta Actorului, apoi fugi repede şi descoperă oameni şi poveşti noi la sesiunile de Masterclass. Lunch break şi apoi întoarce-te în Teatrul Maria Filotti pentru a lua parte la workshop-urile de Regie, Coregrafie, Film şi Lupte scenice. După primele 3 zile de Regie, vei putea lucra alte 3 zile pe Coregrafie, tu alegi ce vrei să faci. Repetiţii şi spectacol de teatru tânăr, spectacol invitat, petrecere tematică, concert sau foc de tabără şi îţi închei ziua alături de oameni cu care descoperi că ai multe în comun”, mai anunţă organizatorii.

Anul trecut, cinci trupe s-au întrecut pentru trofeul “Bujor Macrin”, premiul fiind câştigat de Trupa Gong (Roman) cu spectacolul “Satul electronic”. Tinerii actori vor reveni anul acesta la Brăila în calitate de invitaţi speciali. Printre trainerii care au venit la Brăila se numără actorii Marius Manole, Liviu Pintileasa, Emilian Oprea, Andreea Vasile, Ciprian Nicula şi Nicholas Caţianis Jr., regizorii Vladimir Anton şi Radu Potcoavă, coregrafa Irina Ştefan şi fotograful Adi Tudose.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro