Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a constituit "echipa Brailei"

Mai bine mai tirziu, decit niciodata. La finele saptaminii trecute, a avut loc, intr-o locatie pe care nici unul dintre participanti nu vrea sa o divulge, o intilnire intre prefect, presedintele Consiliului Judetean, primarul municipiului si citiva parlamentari locali, pentru a se stabili citeva puncte comune, prioritati ale Brailei, pe care sa le promoveze prin relatiile si contactele proprii, toti acestia. La discutie au participat prefectul Nicolae Mitroi, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, primarul Constantin Cibu si parlamentarii Horia Vasioiu (PD), Mihai Tudose (PSD), Aurel Simionescu (PSD) si Dan Sabau (PNL). Potrivit declaratiilor facute de Horia Vasioiu, intr-o conferinta de presa, intilnirea a avut loc "la initiativa tuturor, ca sa nu se supere cineva ca si-o aroga unul sau altul", si s-a discutat despre o serie de prioritati ale Brailei, pe care trebuie sa le sustina cu totii, fie prin obtinerea de fonduri, fie prin alte tipuri de ajutoare: "Eu cred ca toti cei care am fost acolo am facut un lucru bun. Mai mult decit atit, am stabilit ca periodic, cel putin o data la doua saptamini, sa ne intilnim si sa discutam care sint problemele pe care trebuie sa le atacam in continuare. De asemenea, am mai discutat sa facem o intilnire cu reprezentantii Galatiului, pentru a vedea ce putem sa dezvoltam in acest spatiu, dintre orasele noastre. Din pacate, ne-am urnit mai greu, dar tot este bine ca ne-am urnit.Trebuia s-o facem mai dinainte, ca sa discutam aceste lucruri". Vasioiu se declara multumit ca au fost lasate deoparte interesele politice ale unora sau altora dintre reprezentantii Brailei, si ca s-au pus bazele unei echipe, care sa promoveze interesele comunitatii. El a precizat si citeva dintre aceste prioritati: "Este vorba despre problema miei de hectare, care a fost data spre administrare Galatiului, anumite terenuri si cazarme ale Garnizoanei Braila, care ar putea sa treaca in proprietatea Consiliului Local Municipal, constructia de locuinte de tip ANL. Este un lucru extrem de necesar pentru Braila, si este o discutie pe care am inceput-o eu cu Mihai Tudose si cu Gabriel Sandu, anul trecut, si ea s-a materializat acum. Dar v-am spus, nu vreau sub nici o forma sa-mi atribui paternitatea".

"Nu m-as mira ca in spatele atacurilor date de Chiru, sa se afle chiar cel care doreste sanctionarea mea"

Spiritul de echipa, resimtit de Vasioiu, nu este perceput in acelasi fel si de presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, dovada ca, dincolo de orice declaratii oficiale, cei amintiti nu pot lasa deoparte diferentele politice dintre ei. Stancu s-a suparat ca, la numai o ora dupa ce s-a despartit de el, Vasioiu l-a atacat intr-o conferinta de presa, vorbind despre posibilitatea ca toti consilierii PD sa ceara sanctionarea presedintelui CJ, pentru ca intretine conflictul cu vicepresedintele Gheorghe Chiru. Stancu are impresia ca Vasioiu si Chiru sint mina in mina si i se pare culmea ca, la un moment dat, liderul PD sa se arate gata de colaborare cu presedintele CJ si, numai citeva ore mai tirziu, sa il critice in fata ziaristilor: "Avem multe oprelisti din partea unor colegi, care m-au dezamagit. Acum spun una si peste citeva ore, spun cu totul altceva. Noi spunem ca sintem pro-Braila, dar, de fapt, nu facem decit sa intretinem niste certuri si niste scandaluri si nu-i lasam nici pe altii sa munceasca. Chestiile astea cu sanctionarea sint aberatii ale unui om care habar nu are despre ce vorbeste. Nu m-as mira ca in spatele atacurilor date de Chiru, sa se afle chiar cel care doreste sanctionarea mea. Nu credeam ca, dupa ce am batut palma si ne-am inteles sa lucram impreuna, o sa se ajunga la lovituri pe la spate. Nu stiu de ce s-a grabit sa iasa sa se laude, in presa, ca s-a facut aceasta intilnire. Eu credeam ca sintem niste oameni responsabili, ca intii discutam sa facem ceva, facem, iar apoi iesim in presa. Noi trebuie sa discutam cum este mai bine pentru Braila, sa se termine cu golaneli si cu impunsaturi, prin presa.Trebuie sa vorbim aceeasi limba, cind mergem la Bucuresti, pentru ceva ce este in interesul judetului".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii