Mergi la conţinutul principal

S-au publicat rezultatele finale la Titularizare. Tentative de mărire a notelor, eșuate spectaculos

* doar circa 48% din totalul candidaților care au participat la proba scrisă au reușit să obțină note mai mari sau egale cu 7, cât era necesar pentru a ocupa un post de titular într-o școală * și în acest an, profesorii au contestat lucrările evaluate cu 3 și 4 la proba scrisă, iar unii au primit o notă și mai mică după recorectare

 

 

 

 

Rezultatele finale la examenul național de Titularizare în învățământ au fost publicate săptămâna aceasta însă la Brăila promovabilitatea este tot sub media națională. Concret, din cei 338 profesori care au susținut examenul pentru a ocupa un post de titular doar circa 48% (162 candidați) au reușit să obțină note peste 7 (44,38% rata înainte de contestații). La nivel național, procentul notelor peste 7 este de 50,73%.

 

Și în acest an profesorii au contestat lucrările evaluate cu 3 și 4 la proba scrisă, în contextul în care notele între 5 și 7 le permit să ocupe un post de suplinitor într-o școală (angajare pe perioadă determinată). Nu doar că după recorectare cei mai mulți nu au primit nota 5, dar în unele cazuri aceștia s-au trezit cu o notă și mai mică. Spre exemplu, analizând rezultatele publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar, un candidat care a susținut Titularizarea la disciplina de examen Educație muzicală și care avea inițial nota 3,4, a primit după contestații nota 2,4. Un alt candidat, la Fizică, a primit după recorectare nota 2,45, deși inițial avea 3,90. Cu aproape un punct a fost depunctat și un candidat care avea la Geografie nota 4,65, iar după contestații nota a scăzut la 3,70. La educatori, un candidat a contestat nota de 4,60 obținută la proba scrisă, iar la a doua evaluare a primit nota 3,75.

 

După contestații, statistica finală pe note arată astfel: 51 note sub 5, 125 note între 5 și 6,99, 160 note între 7 și 9,99 și două note de 10. Nota maximă  la proba scrisă a fost obținută de două educatoare: Andreea Moisa (Ulmu) și Liliana Vizireanu (Grădinița cu Program Prelungit nr. 36).

 

Referitor la candidații din seria curentă din județul Brăila care au susținut Titularizarea, rata notelor peste 7 este de 48,1%, iar cea a notelor între 5 și 6,99 este de 36,54%.

 

La nivel național, conform rezultatelor publicate de Ministerul Educației, rata notelor mai mari sau egale cu 7 a crescut de la 48,68% la 50,73% (46,71% în 2021). În ceea ce privește procentul final al notelor între 5 și 6.99 acesta este de 32,96%. Din promoția curentă, 46,98% dintre candidați au obținut note peste 7. În toată țara s-au obținut 146 note de 10 la Titularizare.

 

Reamintim că, pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

 

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro