Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au modificat chiriile platite proprietarilor caselor nationalizate

Valoarea chiriilor lunare platite proprietarilor imobilelor preluate abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 va fi stabilita in functie de localitate si suprafata, cuantumul fiind cuprins intre 0,6 si 10 lei pe metru patrat, potrivit unei hotariri aprobate, miercuri, de Executiv.
Noul proprietar, potrivit legislatiei, are obligatia sa mentina destinatia acestor imobile pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani, timp in care proprietarul primeste o chirie. Potrivit hotaririi de Guvern, pentru imobilele ocupate de unitati si institutii de invatamint din sistemul de stat, de unitatile sanitare si de asistenta medico-sociala din sistemul public, precum si de institutii publice si institutii culturale, cuantumul chiriilor se stabileste in functie de rangul localitatii si marimea suprafetei.
Aceleasi valori se aplica si in cazul imobilelor afectate unor activitati de interes public din invatamint sau sanatate, finantate sau cofinantate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale.
Totodata, actul normativ prevede posibilitatea restringerii suprafetei destinate desfasurarii activitatii de utilitate publica, daca aceasta nu este necesara in intregime scopului stabilit de legiuitor, chiria recalculindu-se in mod corespunzator.
Astfel, chiria pentru un imobil aflat intr-o localitate de rang 1 (cazul municipiului Braila), cu o suprafata mai mica de 300 mp, noii proprietari vor primi aproximativ 8 lei/mp, in timp ce pentru cladirile care au o suprafata mai mare de 3.000 mp cuantumul chiriei va fi cuprins intre doi si trei lei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii