Mergi la conţinutul principal

S-au implinit 30 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului brăilean

• Dacia Unirea a pierdut cu 2-0 finala Cupei României, dar mulți au considerat că a fost un rezultat mincinos

 

Pe 26 iunie 2023 s-au împlinit 30 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului brăilean, finala Cupei României în compania echipei Universitatea Craiova. Oltenii s-au impus cu 2-0, golurile fiind marcate de Cristian Vasc, respectiv Gheorghe Craioveanu.

“Au trecut 30 de ani de la finala Cupei României la fotbal, care a avut loc pe stadionul Național între Dacia Unirea și Universitatea Craiova. Rezultatul îl cunoaștem cu toții, dar mulți au spus că a fost unul mincinos. Poate că dacă nu se acorda acel penalty și eliminare, altul ar fi fost rezultatul. Am ținut în mod special să reamintesc despre această performanță celor care iubesc și susțin fotbalul dar și celor părtași la acel eveniment. Bineînțeles că aceste performanțe nu pot fi atinse decât urmând anumite etape, îndeplinind anumite condiții. Și aici mă refer la o bună organizare a clubului, alcătuirea unei echipe competitive, cu un lot de jucători apropiați ca valoare, experiență și nu în ultimul rând la o coeziune între jucători și conducere”, ne-a declarat Alexandru Drogeanu, unul dintre fotbaliștii brăileni importanți din anii 1983-1986. Acesta a evoluat la FCM Progresul Brăila. Din 1986 Drogeanu s-a transferat la Dinamo Victoria București și ulterior CSM Reșița, dar a jucat și pentru Petrolul Ianca, în Divizia B.

Sursa citată a mai spus că la acea vreme fotbalul era iubit de brăileni și că la meciurile Daciei Unirea, pe Municipal, veneau 20.000 de spectatori.

“Ne amintim cu multă nostalgie de acele momente, de acea performanță, de atmosfera pe care o creau pe stadion cei 20.000 de spectatori. Astăzi nici măcar nu îndrăznim să visăm la a reveni la acel nivel. Asta din cauza multor lacune cu care se confruntă fotbalul brăilean, sportul brăilean, cea mai mare problemă fiind inexistența infrastructurii sportive”, a mai spus Drogeanu.

Componența de atunci a lotului echipei Dacia Unirea: Ștefan Nicolof, Cătălin Hăisan, Costel Brătianu, Marin Petrache, Adrian Baldovin, Romeo Dochia, Gabriel Baciu, Viorel Ciucașu, Florin Cujbă, Nicușor Jica, Marian Lazăr, Gheorghe Negoiță, Lucică Măstăcan, Tudorel Pelin, Arben Minga, Vasile Brătianu, Vasile Darie (căpitanul de echipă), Victor Titirișcă, Sandu Minciu, Vasile Matincă.

Antrenor principal Ioan Szrobiș, antrenori secunzi Ionel Iuga și Octavian Stoian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro