Mergi la conţinutul principal

S-au afișat rezultatele la BAC! Brăila, locul 3 pe țară

* înainte de contestaţii, judeţul nostru are o promovabilitate de 87,5% în rândul candidaţilor din seria curentă

 

Pe podium și la BAC! S-au afişat primele rezultate la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, iar Brăila se află pe locul 3 pe țară, la fel ca la Evaluarea Națională! Înainte de contestaţii, judeţul nostru are o promovabilitate de 87,5% în rândul candidaţilor din seria curentă, după cum arată un raport al Ministerului Educaţiei. Pe locul 1 se află judeţul Cluj - 88,9%, iar pe locul 2 Galați – 88,5%. La polul opus, cele mai slabe rezultate sunt în județele Ilfov – 61,3% și Harghita – 63,5%. 

În ceea ce priveşte promovabilitatea generală (promoţia curentă şi promoţiile anterioare), procentul este de 82,6% la Brăila, situându-ne pe locul 4 în ierarhia naţională. În total, la sesiunea aceasta a examenului de Bacalaureat au participat 1.719 de candidați, reușind să promoveze 1.420 de absolvenți.

Înainte de contestaţii, niciun candidat nu are media 10. Cea mai mare medie este 9,96, obținută de un absolvent al Colegiului ”Murgoci”.

Anul trecut, Brăila s-a aflat pe primul loc la BAC, însă promovabilitatea a fost asemănătoare cu cea de anul acesta – 87,3% în 2023.

Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro