Mergi la conţinutul principal

S-au «topit» cozile de la taxe şi impozite

Decizia Consiliului Local Municipal de a prelungi termenul limită de depunere a declaraţiei privind taxa de salubritate a "domolit" aglomeraţiile de la ghişeele de taxe şi impozite ale primăriei. Asta, după ce săptămâna trecută în faţa sediilor unde se primesc declaraţiile cu pricina se formau zilnic cozi impresionante. În cursul zilei de ieri, problema depunerii declaraţiei de impunere privind taxa de salubritate putea fi rezolvată în maxim 30 minute de aşteptare. "M-a surprins că am putut depune actele aşa repede: jumătate de oră pe ceas. Miercurea trecută a fost soţul şi a renunţat după o oră de stat afară. Am trecut astăzi prin zonă şi, dacă am văzut că nu mai e aglomerat, am zis să stau să rezolv problema şi să mai şi plătesc taxa, măcar pe jumătate de an. Am depus actele şi pentru apartamentul copiilor", ne-a declarat ieri, Niculina P. (pensionară)
Cele mai recente informaţii privind numărul de declaraţii înregistrate indicau faptul că, până ieri în jurul prânzului, fuseseră depuse aproape 50.600 declaraţii vizând un număr de circa 101.500 persoane, adică peste 72% din numărul de persoane estimat de municipalitate că vor fi luate în evidenţă la plată (circa 140.000 persoane).
Reamintim că, săptămâna trecută, consilierii municipali au hotărât să prelungească termenul de depunere a documentelor până pe 28 februarie. Proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi şi a stârnit mai multe contre între consilierii de opoziţie şi cei ai puterii, care nu au căzut de acord prea uşor asupra datei finale de depunere a declaraţiei privind taxa de salubrizare, fiind şi propuneri ca teremul limită să fie împins la finele lunii martie.
Municipalitatea a estimat anul trecut, la întocmirea proiectului privind taxa de salubrizare, că va colecta 12.445.692 lei anual, bani din care ar urma să plătească operatorii locali de salubritate, prin intermediul Serviciului Public de Administrare şi Gospodărire Locală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro