Mergi la conţinutul principal

S-a încheiat proiectul “Volei, pas către performanţă în sportul brăilean”

• proiectul derulat de clubul Sport Plus Brăila a fost finanţat de Consiliul Judeţean •  valoarea acestuia a fost de 91.995,31 lei, din care 6.000 lei au fost din partea clubului, această sumă fiind acordată de Timo-Serv

 

Proiectul “Volei, pas către performanţă în sportul brăilean”, finanţat de Consiliul Judeţean Brăila şi derulat în perioada 15 august – 30 noiembrie de clubul brăilean Sport Plus, a fost o reuşită.

Proiectul a cuprins acţiuni de pregătire, cantonamente, jocuri amicale, acţiuni oficiale în campionatele naţionale, achiziţii de materiale şi echipament sportiv, publicitate, suplimente nutritive. Suma totală care s-a cheltuit cu acest proiect a fost de 91 995,31 lei, din care 6 000 au fost din partea clubului, această sumă fiind acordată de Timo-Serv SRL Brăila (Ronţăilă).

În perioada precompetiţională loturile celor două echipe de la Sport Plus, cea de minivolei şi cea de speranţe, au efectuat un cantonament de pregătire în august, la Eforie Sud, după care s-a achiziţionat echipamentul de pregătire şi cel oficial pentru echipele U12 şi U14. S-au achiziţionat mingi de joc şi medicinale, coşuri pentru mingi, scăriţe, jaloane, şi tot ceea ce a mai fost cuprins în proiect.

Au urmat jocurile de verificare. Sport Plus a participat la două turneee, unul desfăşurat la Iaşi, cel de-al doilea la Brăila, acesta din urmă fiind organizat chiar de clubul brăilean.

La capitolul acţiuni oficiale se regăsesc meciurile disputate de Sport Plus în campionatele naţionale. Echipa de minivolei a participat la turneele de la Focşani şi Bacău, cea de speranţe la cele de la Bacău şi Focşani.

“Din punctul meu de vedere, după cantonamentul cu caracter de pregătire fizică finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, a urmat cel de la Eforie Sud unde s-a pus accentul pe pe pregătirea tehnică a deprinderilor specifice ramurii sportive volei. Nu s-au obţinut rezultate spectaculoase la nivelul grupului având în vedere nivelul nostru în ceea ce priveşte experienţa sportivă. Dar individual a fost baza de plecare pentru trecerea la etapa următoare de folosire a celor învăţate în cadrul sistemului de joc pe cele două vârste. Într-o lună şi jumătate a trebuit să ne ridicăm la rigorile competiţiilor, acolo unde activează echipe formate din jucătoare cu cel puţin 4 ani de experienţă sportivă. Noi având un dezavantaj de 2 ani la acest capitol. Dacă la minivolei cele patru jucătoare au reuşit să pună în practică ceea ce au învăţat în cei 2-3 ani şi să obţină două victorii la Focşani şi una la Bacău, la speranţe această lipsă de omogenitate, experienţă sportivă şi nivelul de vârstă mai scăzut, pentru că noi am avut în lot jucătoare născute în 2006, 2007 sau 2008, nu au făcut posibile obţinerea unor rezultate pozitive care să conteze în clasamentul grupei. Singura victorie pe care am obţinut-o la speranţe a fost cea din partida cu LPS Brăila”, ne-a declarat Constantin Baciu, preşedintele clubului Sport Plus.

Conducătorul clubului brăilean consideră că pe parcurs vor veni şi rezultatele.

“Deşi nu este un moment de evaluare din punct de vedere sportiv, ci doar unul pentru această etapă pe care am traversat-o în campionatele în care suntem înscrişi pot spune cu certitudine că progresul individual dar şi la cel de grup a fost semnificativ între cele două turnee scurse până acum. Consider că până la finalul campionatelor şi rezultatele se vor vedea. Cel puţin la nivelul speranţelor, etalăm un volei de înaltă calitate în anumite momente ale jocului, iar cooptarea celor trei jucătaoare Duţu, Nedelcu şi Rotaru pentru selecţia de la lotul naţional nu este întâmplătoare. Însă şi ele au de recuperat dacă vor să se se lupte cu jucătoare experimentate din ţară pentru accederea la lotul naţional U15. Proiectul finanţat de Consiliul Judeţean cât şi cel finanţat de către DJST ne-au adus sprijin real în ceea ce priveşte abordarea pregătirilor cu toate componentele la cele două niveluri de vârstă. Dacă lucrurile vor continua la aceleaşi standarde, peste doi ani încheiam un ciclu de patru ani şi atunci vom putea vorbi despre o performanţă de excepţie pentru voleiul juvenil brăilean. Mulţumim tuturor pentru sprijin şi vom continua munca asiduă către îndeplinirea tuturor obiectivelor”, a mai spus Constantin Baciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro