S-a încheiat concursul judeţean de machete “Peisajul de pe strada mea” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

S-a încheiat concursul judeţean de machete “Peisajul de pe strada mea”

• aflat la cea de a opta ediţie, concursul şi-a desemnat câştigătorii pe 6 iunie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” • la ediţia din acest an s-au înscris 13 echipe, dintre care patru din mediul rural

 

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Internaţionale a Mediului, joi, 6 iunie, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” s-a desfăşurat finala concursului şcolar “Peisajul de pe strada mea”. Aflat la cea de a opta ediţie, concursul urmăreşte să  sprijine implementarea Convenţiei Europene a Peisajului şi a fost organizat de Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” şi Asociaţia ARIN, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila, al Inspectoratului Şcolar Brăila şi al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila.

După ce prima ediţie s-a desfăşurat doar în Şcoala “Mihu Dragomir”, cu anii, concursul s-a dezvoltat în mai multe şcoli din oraş, extinzându-se, începând din 2016, şi în mai multe localităţi din judeţ, iar începând din 2017 este inclus pe lista oficială de proiecte ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila. Astfel, la ediţia din acest an s-au înscris 13 echipe, dintre care patru din localităţi din judeţ.

După cum am aflat de la Codruţa Nedelcu, director executiv ARIN, pe parcursul activităţilor pregătitoare acestui eveniment, elevii au învăţat să identifice elemente caracteristice pentru peisaj şi să propună modificări, în sensul regenerării acestuia. “Machetele realizate de ei reprezintă viziunea şi aspiraţiile acestora, referitoare la peisajul în care ar dori să trăiască”, a subliniat Codruţa Nedelcu.

Finala acestei ediţii s-a desfăşurat pe 6 iunie la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila, iar câştigătorii concursului, pe grupe de vârstă, sunt următorii:

Clasa a V-a

- Locul I: Şcoala Gimnazială “Mihu Dragomir” Brăila, cu proiectul “Faleza pentru conservarea biodiversităţii” al “Echipei de juniori”;

- Locul al II-lea: Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius”, cu proiectul “Raza de soare” al echipei “Cercetaşii iscusiţi”;

- Locul al III-lea: Şcoala Gimnazială Siliştea, cu proiectul “Locul de joacă” al echipei “Micii constructori”.

Menţiuni: Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius”, echipa “Speranţe”, cu proiectul “Hotel Pescăruş”; Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu, echipa “Creative Kids I” cu proiectul “Povestea Culorilor”;  Şcoala Gimnazială  Aurel Vlaicu, echipa “Creative Kids II” cu proiectul “Parcul Mic”.

Clasa a VI-a

- Locul I: Şcoala Gimnazială “Mihu Dragomir”, cu proiectul “Orăşelul Dulce” al echipei “Copiii dulci;

- Locul al II-lea: Şcoala Gimnazială Traian, cu proiectul “Vechi şi Nou” al echipei “Faimoşii”;

- Locul al III-lea: Şcoala Gimnazială Chiscani, cu proiectul “Strada de lângă Dunăre” al echipei “Dunărenii”.

Menţiuni: Şcoala Gimnazială “Vlaicu Vodă  Brăila, echipa “Florile Dunării”, cu proiectul “La pas prin Brăila”; Şcoala Gimnazială “Mihail  Sadoveanu” Brăila, echipa “Exploratoarele curioase”, cu proiectul “Faţa cea nouă a Primăriei Brăila”;  Şcoala Gimnazială Siliştea, echipa “Faimoşii”, cu proiectul “Tabăra-camping”;  Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Brăila, echipa “Furnicuţele isteţe”, cu proiectul “O nouă imagine a Grădinii Publice Brăila.

Într-o atmosferă competiţională, toţi participanţii au primit premii de participare, recompensele pentru munca depusă de concurenţi fiind acordate de Asociaţia ARIN şi S.C. LECOM STAR S.R.L Brăila.

La finalul concursului, Codruţa Nedelcu şi-a manifestat speranţa ca, prin participarea la concurs, tinerii să devină în viitor persoane nu doar implicate în viaţa comunităţilor lor, dar şi cetăţeni capabili să participe activ şi în cunoştinţă de cauză la elaborarea planurilor de dezvoltare a localităţilor sau chiar regiunilor în care trăiesc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro