Mergi la conţinutul principal

Sătenii din Unirea și Valea Cânepii, învățați să lucreze cu calculatorul

• cursurile sunt organizate de Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, care a inițiat încă de anul trecut un program destinat persoanelor vârstnice și nu numai, pentru familiarizarea cu acest domeniu, în special în ceea ce privește accesarea internetului

 

Birocrația, orele și zilele pierdute în fața ghișeelor pentru obținerea unor acte sau cu plata diferitelor taxe și impozite, necesitatea de a comunica rapid (mai ales cu cei plecați în străinătate), posibilitatea efectuării de comenzi (în pandemie sau de către cei cu probleme de sănătate), programarea la medic sau la vreo  pensiune, stațiune de tratament etc, etc – au făcut din utilizarea calculatorului o necesitate. Iar pentru a înlesni stăpânirea unor cunoștințe minime de către persoanele în vârstă, pensionari și nu numai, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” a inițiat anul trecut un curs gratuit de “școlarizare” în mânuirea calculatorului, la care au participat deja circa 100 de brăileni, în nouă serii. Acțiunea a fost de un real ajutor pentru cursanți, iar după cum am aflat de la Dragoș Neagu, directorul bibliotecii județene, anul 2023 debutează cu un curs organizat și în mediul rural. Mai exact, la Unirea.

Detalii în plus ne-a oferit Cătălin Rîșnoveanu, cel care a organizat amintitul curs: “Neașteptată a fost constatarea că, dintre cele 25 de persoane înscrise, majoritatea sunt tineri care au deja o bază de pregătire, încă din perioada pandemiei. “Elevilorcu vârste între 25 și 50 de ani le predăm noțiunile teoretice și mai ales cele practice, la bibliotecile din Unirea și Valea Cânepii. Cursurile sunt condensate (marți, joi și vineri, câte două ore pe zi) deoarece avem o singură mașină pentru a ajunge în cele două localități. Foarte important, am primit tot sprijinul și concursul din partea Primăriei, care, a pus la dispoziție calculatoarele instituției. Fapt pentru care mulțumim dnei primar Teodora Puia!”.

La rândul său, primarul din Unirea ne-a declarat: “Este de apreciat inițiativa bibliotecii județene, iar interesul locuitorilor noștri pentru calculator are câteva caracteristici. Eu, ca profesoară, am vorbit cu tinerele mame despre importanța calculatorului în relația cu copiii și, lucru dovedit în pandemie, necesitatea învățării la domiciliu. Deprinderile sau completarea noțiunilor de lucru pe calculator sunt motivate și de alte aspecte: în comună avem șomeri dar și angajați la Yazaki, ba chiar o persoană în vârstă de 60 de ani, care află acum tainele calculatorului. Majoritatea cursanților sunt din Unirea, iar pentru a facilita acțiunea bibliotecii județene e posibil să venim în sprijin și cu mașina noastră, a primăriei”, a mai precizat Teodora Puia.

Gând la gând cu bucurie, și să vedem ce altă localitate din județ va dori/sprijini ca locuitorii ei să învețe și să folosească avantajele calculatorului!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro