Mergi la conţinutul principal

A sărit la bătaie pentru sticla cu vin furată

* un bărbat de 52 de ani a fost trimis în judecată de procurori pentru infracțiunea de tâlhărie, el fiind acuzat că a sustras o sticlă cu vin dintr-un magazin din Bariera Călărașilor * ulterior, când vânzătoarea i-a cerut să pună sticla la loc pe raft, clientul a amenințat-o, apoi chiar a lovit-o în fața magazinului, unde angajata ieșise să recupereze bunul furat

 

Clientul unui magazin situat în Bariera Călărașilor a sărit la bătaie pentru a-și păstra o sticlă de vin furată. Vânzătoarea a fost amenințată și apoi chiar lovită, doar pentru că i-a cerut bărbatului să returneze bunul furat. Bărbatul a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila pentru fapta violentă comisă în toamna anului trecut.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, procurorii au definitivat cercetările și l-au trimis în fața instanței pe inculpatul M.I. de 52 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, prevăzută de art. 233 Cod Penal. Potrivit procurorului de caz, la data de 10 noiembrie 2019, în jurul orei 9.15, prin folosirea de amenințări și acte de violență, M.I. a sustras o sticlă cu vin în valoare de 34 lei dintr-un magazin. Ulterior, prin folosirea de violențe fizice, acesta a încercat să păstreze bunul sustras, cauzând persoanei vătămate  leziuni care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Din declarația persoanei vătămate, vânzătoare la societatea comercială, reiese faptul că în ziua respectivă aceasta își desfășura activitatea în cadrul magazinului din Bariera Călărașilor. Programul de lucru începea la ora 9.00, însă la scurt timp de la deschidere, în interior a intrat inculpatul M.I. care ținea în brațe un cățel. După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, inculpatul era împreună cu o altă persoană și a așezat cățelul pe tejgheaua magazinului, apoi a mers la un raft de unde a luat o sticlă cu vin de 0,75 litri, marca “Domeniile Panciu”, în valoare de 34 lei.

Știind că inculpatul este un client vechi al magazinului și că posibilitățile materiale nu îi permiteau să achite contravaloarea sticlei de vin, vânzătoarea i-a cerut să lase sticla la locul ei, ba chiar a pus mâna în zona pieptului său pentru a-l împiedica să plece cu bunul neachitat. “În acel moment, inculpatul a ridicat brațul în care ținea sticla deasupra capului persoanei vătămate și a amenințat-o că o va lovi cu sticla dacă nu îl lasă să ia bunul. Chiar a spus că va sustrage și alte sticle cu vin din magazin și că va distruge bunuri din interior, dacă nu este lăsat să plece cu acea sticlă de vin pe care o luase de pe raft. Vânzătoarea s-a temut să mai aibă vreo reacție, astfel că nu s-a mai opus, atunci inculpatul a plecat cu sticla cu vin din magazin, luând cu el și cățelul cu care venise”, au stabilit anchetatorii.

După circa o oră și jumătate, aflându-se în magazin, vânzătoarea a observat că cei doi bărbați reveniseră în zonă și se deplasau pe trotuarul de pe Calea Călărașilor, în direcția Primăria Brăila, inculpatul având în mână sticla de vin sustrasă anterior. Persoana vătămată a închis magazinul și a plecat în urmărirea lor, pentru a recupera sticla cu vin, ajungându-i în dreptul unei bănci din Bariera Călărașilor, apoi i-a cerut inculpatului să îi returneze sticla cu vin. “Inculpatul a strâns partea vătămată de braț și a lovit-o cu piciorul în coapsă. Persoana vătămată l-a apucat de haine pe inculpat și a început să strige după ajutor, însă în apropiere nu erau trecători. Totuși, în zonă s-a provocat larmă, astfel că persoana vătămată a reușit să recupereze sticla cu vin furată din magazin, apoi a sunat la poliție și a sesizat evenimentul”, au mai arătat procurorii.

În urma sesizării, oamenii legii s-au deplasat la fața locului și l-au identificat și pe inculpatul M.I. care a fost condus la sediu pentru cercetări.

Potrivit procurorului, inculpatul M.I. a recunoscut infracțiunea reținută în sarcina sa și a spus că, în dimineața zilei de 10 noiembrie 2019, a mers la un magazin situat în Bariera Călărașilor și a sustras de pe raft o sticlă cu vin, iar la solicitarea vânzătoarei de a restitui sticla, i-a adresat acesteia amenințări cu acte de violență. El a recunoscut și faptul că după aproximativ o oră s-a întâlnit în Bariera Călărașilor cu vânzătoarea G.D., iar la solicitarea acesteia de a-i returna sticla cu vin a lovit-o pe persoana vătămată.

După ce s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, dosarul a fost trimis spre soluționare către Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro