Mergi la conţinutul principal

Sărbători Pascale în siguranţă. Sfaturi de la poliţişti, jandarmi, pompieri

* joi, la Prefectura Brăila a avut loc o acţiune în cadrul căreia reprezentanţii Poliţiei Brăila, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au venit cu sfaturi pentru brăileni pentru a-i ajuta să se ferească de incidente neplăcute * Prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a arătat că este foarte important ca brăilenii care vor participa la ceremoniile religioase din această perioadă să se simtă în siguranță *  în perioada 22 – 25 aprilie, peste 700 de polițiști vor acționa în teren, jandarmii şi pompierii fiind şi ei în acţiune în zona lăcaşurilor de cult

 

 

 

 

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi în acţiune de Paşte, atât în stradă, cât şi în zona bisericilor, tocmai pentru a preveni incidentele neplăcute. Brăilenii trebuie şi ei să fie extrem de atenţi, să îşi protejeze bunurile personale şi să anunţe orice incident, tocmai pentru ca oamenii legii să poată interveni prompt.

La data de 21 aprilie, Instituția Prefectului-Județul Brăila a fost gazda unei acțiuni de diseminare a informațiilor privind măsurile dispuse la nivel teritorial în contextul Sărbătorilor Pascale, acțiune derulată împreună cu purtătorii de cuvânt din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – agent de poliție Nicolae Geanina, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila – sergent major Abăseacă Andreea și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea Brăila – plutonier Tarachiu Ana-Maria. 

Prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a precizat că este foarte important ca brăilenii care vor participa la ceremoniile religioase din această perioadă să se simtă în siguranță.

Ca în fiecare an, și în acest sfârșit de săptămână polițiștii brăileni vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță. În perioada 22 – 25 aprilie, peste 700 de polițiști vor acționa în teren, dintre care 534 sunt din structurile de ordine publică, 95 sunt poliţişti de la rutieră, 51 de la investigații criminale și 35 de la alte structuri precum, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase etc. „Se va acționa în zona locașurilor de cult, centrelor comerciale, piețelor, teraselor, mijloacelor de transport în comun, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, precum și pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare. De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenți, zilnic, pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier, dar și pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi aparate radar, aparate etilotest și drug test, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră”, a declarat reprezentantul IPJ Brăila.

Pentru a petrece sărbătorile în siguranță, poliţiştii recomandă oamenilor să manifeste grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când se află în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, lăcaşuri de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră. Cei care se deplasează după lăsarea întunericului, terbuie să evite zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor. „Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele; circulați cu atenţie şi respectați semnalele poliţiştilor rutieri; NU conduceți sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive; Dacă vă deplasați în calitate de pietoni, circulați pe trotuare, traversați strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi nu staţionați pe partea carosabilă. Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!”, au transmis poliţiştii.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 

Jandarmii se vor afla în zona lăcașurilor de cult din municipiu și județ

         

În perioada 21 – 25 aprilie, jandarmii brăileni vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public. Astfel, jandarmii brăileni vor asigura măsuri de ordine publică, atât independent, cât și în sistem integrat, la lăcașurilor din municipiu și județ, pe timpul desfășurării Deniilor și a serviciului religios dedicat Sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos. „Colegii noștri vor fi prezenți în proximitatea a șaptesprezece biserici din municipiu, nouă biserici din județ, dar și în preajma Mănăstirii «Sfântul Pantelimon» din stațiunea balneoclimaterică Lacu Sărat. De asemenea, pe timpul mini-vacanței din perioada 22 – 25 aprilie, efectivele Jandarmeriei Brăila vor acorda o atenție deosebită locurilor aglomerate din municipiu și județ, cum ar fi gări, autogări, centre comerciale, discoteci, piețe și altele, pentru a preveni și combate săvârșirea faptelor antisociale”, a arătat reprezentantul Jandarmeriei Brăila.

 

Atenţie la lumânările aprinse!

 

Pentru ca Sfintele Sărbători Pascale să fie petrecute în linişte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a derulat verificări, pe linie preventivă, la lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra afluență mare de participare.

Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile și hidranții exteriori.

„S-a dispus să fie prezente pe timpul slujbei de Înviere echipaje ale inspectoratului cu câte o autospecială de stingere. Astfel, acestea se vor afla la Catedrala ”Nașterea Domnului” (Bariera Călărași), Mănăstirea ”SF. Pantelimon” (Stațiunea Lacu Sărat), Mănăstirea ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” (Măxineni) și la biserici din orașele Ianca, Făurei și Însurăței. La slujbele religioase de înviere, s-a stabilit măsura participării în mod organizat a efectivelor inspectoratului în afara programului de lucru, fără a afecta capacitatea de intervenţie a unităţii şi subunităţilor, pentru asigurarea măsurilor specifice la unităţile de cult. Lumânările aprinse sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor. O atenție sporită se va acorda persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse”, a arătat lucrătorul ISU.

Paște Fericit! Să ne bucurăm de Sfintele Sărbători, în comuniune și sănătate!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro