Mergi la conţinutul principal

Sărbătoarea ocrotitorului spiritual al Brăilei. Daruri pentru copiii sosiți la Catedrala „Sf. Nicolae”

* Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, va oficia, astăzi, Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Nicolae”, de pe Ana Aslan și va împărți daruri copiilor * asta după ce, duminică, moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Ierarh Nicolae au fost aduse, în procesiune, la Brăila și așezate în fața Catedralei „Sf. Nicolae” * 22 de olimpici brăileni vor primi premii în bani și vor fi oaspeții ierarhului Dunării de Jos la Așezământul „Sf. Pantelimon” Lacu Sărat * totodată, 10 copii ucraineni, refugiați la Brăila, vor interpreta colinde și vor primi daruri

 

 

 

După ce duminică, 4 decembrie, moaștele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, și moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul Brăilei, au fost aduse, în procesiune, la Brăila și depuse în fața Catedralei „Sf. Nicolae”, de pe Strada Ana Aslan, astăzi, în același sfânt lăcaș, va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească, de către ÎPS Arhiepiscop Casian, care-i va recompensa pe olimpici și va împărți daruri copiilor. Nu mai puțin de 250 de pachete cu bunătăți de Moș Nicolae sunt pregătite pentru micuții care vor veni la slujba de hram.

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, au debutat duminică, 4 decembrie, prin aducerea sfintelor moaște ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Nicolae la Penitenciarul Brăila și apoi în mijlocul participanţilor la procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor”. Astfel, ierarhul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat slujba Acatistului Sf. Nicolae în curtea interioară a Penitenciarului Brăila și au fost rostite rugăciuni către Milostivul Dumnezeu, pentru sănătatea și ajutorul celor aflați în detenție. La finalul slujbei, 30 de deținuți implicați în activitățile cultural-educaționale și care nu sunt vizitați de rude și prieteni, au fost răsplătiți cu daruri.

Potrivit părintelui Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, tot duminică, începând cu ora 16.30, „Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu 100 de preoţi din Galaţi și Brăila, cu copii și tineri de la școlile și liceele brăilene, cu numeroși tineri îmbrăcaţi în portul popular al zonei, precum și cu credincioși de toate vârstele, purtând pe braţe raclele cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfântului Apostol Andrei, au pornit în procesiune de la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” pe Calea Călărașilor, până la biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae”.

Odoarele sfinte au fost așezate spre închinare în baldachinul amenajat în fața Catedralei „Sf. Nicolae”, de pe Ana Aslan, unde vor rămâne până la sfârșitul slujbei prilejuite de hramul sfântului lăcaș și de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul Brăilei, adică până astăzi inclusiv. Ierarhul Dunării de Jos a săvârșit, duminică seară, slujba Vecerniei unită cu Litia, la biserica „Sf. Nicolae”, de pe Ana Aslan, la finalul căreia a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre viața Sfântului Ierarh Nicolae. Iar după momentul liturgic din biserică, rând pe rând, până noaptea târziu, credincioșii s-au închinat cu evlavie la moaștele sfinților.

Astăzi, de la ora 9.00, ierarhul Dunării de jos va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Nicolae” și-i va recompensa cu premii în bani și cu alte daruri pe cei 22 de olimpici care au făcut cinste Brăilei la olimpiadele naționale de anul acesta. Olimpicii vor fi apoi oaspeții ÎPS Casian la masa de Sf. Nicolae, care va fi servită la Așezământul „Sf. Pantelimon”, de la Stațiunea Lacu Sărat.

Tot astăzi, 10 copii ucraineni, refugiați la Brăila, vor interpreta colinde la Catedrala „Sf. Nicolae” și vor primi daruri de la ierarhul Dunării de Jos. Daruri vor primi toți copiii care vor fi prezenți, astăzi, la biserică; nu mai puțin de 250 de pachete cu bunătăți au fost pregătite pentru cei mici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro