Mergi la conţinutul principal

Sărbătoarea Floriilor şi Paştele Catolic, păzite de jandarmii brăileni

• weekendul acesta vine cu multe misiuni pentru lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila • ei vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult şi la procesiunile religioase ce se vor desfăşura în municipiu

 

Weekend plin pentru jandarmii brăileni. În zilele de sâmbătă şi duminică, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean vor fi în misiuni pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice la mai multe evenimente cu specific religios. Sâmbătă, pe 20 aprilie, va avea loc procesiunea de Florii, pe traseul Palatul Administrativ-Catedrala “Naşterii Domnului”, astfel că jandarmii vor fi prezenţi pentru a se asigura că evenimentul se va desfăşura într-un climat de ordine adecvat. În aceeaşi zi, începând cu ora 20.00, lucrătorii IJJ vor fi prezenţi la biserica “Adormirea Maicii Domnului”, acolo unde creştinii romano-catolici sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere, urmând apoi o procesiune pe străzile Nicolae Bălcescu-Catolică-Galaţi.

“Ziua de duminică încheie seria de evenimente religioase pentru comunitatea noastră, respectiv sărbătorirea Intrării Domnului în Ierusalim pentru creştinii ortodocşi, dar şi Paştele pentru creştinii romano-catolici. Jandarmii brăileni vor fi prezenţi la aceste manifestări religioase şi vor acţiona pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică şi pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenţie sporită în zona lăcaşelor de cult, în zonele şi arterele intens circulate, precum şi în zonele aglomerate: pieţe, gară, autogări sau mijloace de transport în comun care duc spre lăcaşele de cult”, se arată într-un comunicat de presă emis de Jandarmeria Brăila.

Oamenii legii au şi câteva recomandări pentru pelerini: să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, iar pentru eventualele sesizări să se adreseze efectivelor de jandarmi prezente la manifestările religioase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu