Sărbătoare eminesciană în şcoli | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sărbătoare eminesciană în şcoli

Expoziţia a fost coordonată de Ion Ivaşcu, preşedintele Clubului Filatelic Dunărea. Între orele 9.00 şi 11.00 s-au desfăşurat alte activităţi educative pe clase, iar de la ora 11.30, s-a lansat nr. 18 al revistei şcolii, "Constelaţia 23". De la aceeaşi oră, la Biblioteca Judeţeană a avut loc festivitatea de premiere a Concursului Interjudeţean "Mihai Eminescu", ediţia a XIV-a. Au participat 183 de elevi din judeţele Galaţi, Hunedoara, Suceava, Vâlcea, Vrancea, Alba, Argeş, Sălaj, Timiş, Dolj, Brăila şi Ilfov.

Sub genericul "Mihai Eminescu în cultura română", la Liceul "Mihail Sebastian" s-a derulat o acţiune care a avut drept scop relevarea influenţei lui Mihai Eminescu în cultura română. Momentul s-a deschis cu un dialog imaginar al elevilor cu geniul eminescian, după care invitaţii au răspuns la întrebările copiilor pe tema propusă. Activitatea s-a încheiat cu prezentarea unui material în format electronic despre influenţele eminesciene în cultura română. Au răspuns la invitaţia şcolii: prof. dr. Ioan Cârâc, prof. Gheorghe Calotă şi inspectorul de limba şi literatura română Adrian Simion. Omagierea lui Eminescu va continua luni cu piese de teatru, versuri, concursuri şi o expoziţie de fotografie.

La Şcoala "Nedelcu Chercea" a fost organizat un moment cultural-artistic pentru a-l sărbători pe Mihai Eminescu. Au fost recitate poezii de către elevi, au fost audiate interpretări ale unor cântece pe versurile poetului şi a avut loc un concurs tematic. Elevii de clasa a V-a şi a VI-a s-au întrecut în cunoştinţe despre opera şi viaţa lui Mihai Eminescu, după care a fost prezentată o dramatizare a momentului întâlnirii dintre Mircea cel Bătrân şi Baiazid din poezia "Scrisoarea III". S-au recitat poezii din creaţia lui Mihai Eminescu şi s-au cântat melodii pe versurile sale şi la Şcoala "Gheorghe Naum" şi s-a dramatizat acelaşi moment amintit mai sus. În plus, s-a jucat şi un fragment din "Luceafărul". Serbarea s-a încheiat cu poezia lui Marin Sorescu dedicată lui Eminescu. Activităţile au fost coordonate de profesoarele Rodica Scarlat şi Maria Chiriţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro