Mergi la conţinutul principal

Săptămâna protecției civile. ISU invită brăilenii la Ziua Porților Deschise

în perioada 27 februarie – 4 martie, ISU desfășoară o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv, pentru marcarea a 90 de ani de Protecție Civilă în România • marți, în intervalul orar 09.00 – 13.00, se va organiza evenimentul “Ziua Porților Deschise”, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei • marți este organizat și un semimaraton în scop umanitar pe traseul Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă “Smârdan” Galați - ISU '”Dunărea” Brăila, cu primirea participanților la sediul inspectoratului • miercuri vor suna sirenele de alarmă în municipiu, în cadrul unui exercițiu de verificare

 

Ziua Porților Deschise la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea Brăila” și semimaraton în scop umanitar pe traseul Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă “Smârdan” Galați - ISU '”Dunărea” Brăila. Activitățile sunt desfășurate astăzi, marți, 28 februarie.

Potrivit datelor transmise de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, în acest an, la data de 28 februarie, se sărbătoresc 90 de ani de Protecție Civilă în România. Protecția civilă a luat ființă în data de 28 februarie 1933, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba “Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop “limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor”.

Pentru marcarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” al județului Brăila va desfășura, în perioada 27 februarie – 4 martie, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. “Marți, 28.02.2023, în intervalul orar 09.00 – 13.00, la toate sediile subunităților de intervenție, se va organiza evenimentul« Zilele Porților Deschise», pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul armei care ne reprezintă. Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative, vor fi reamintite măsurile și modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență prin distribuirea de materiale informative specifice fiecărui tip de risc. În săptămâna 27.02 – 03.03.2023, pompierii brăileni vor fi prezenți în cadrul unităților de învățământ din județul Brăila, unde vor desfășura activități teoretice, dar și practici de instruire privind tehnicile de acordare a primului ajutor și modul de comportare specific tipurilor de riscuri generatoare de situații de urgență. Marți, 28 februarie, începând cu ora 12.00 la sediul inspectoratului din b-dul Dorobanților, va avea loc o ceremonie militară, marcându-se celebrarea Zilei Protecției Civile din România”, se arată în comunicatul transmis de la ISU Brăila.

 

“Miercurea Sirenelor!” Exercițiu de verificare a sistemului de alarmare

Miercuri, 1 martie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, se va desfășura exercițiul de alarmare publică “Miercurea Sirenelor”.  ATENȚIE! ESTE UN EXERCIȚIU DE VERIFICARE AL SISTEMULUI DE ALARMARE! “Prin acest exercițiu dorim să aducem la cunoștință cetățenilor că astfel de exerciții sunt necesare și benefice. Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor. Vă solicităm să nu intrați în panică, fiind vorba doar de un exercițiu prin care se dorește răspândirea semnificației semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor”, arată reprezentanții ISU Brăila.

În perioada 27.02 - 03.03.2023, pompierii brăileni vor fi prezenți în spațiile cu afluență mare de persoane (mall-uri, centre comerciale și piețe), unde vor disemina mesaje preventive, ale campaniilor “Nu tremur la cutremur”, “RISC Siguranța nu este un joc de noroc”, “Flăcările Omoară Copii”.

De asemnea, atenția pompierilor se îndreaptă și către populația din mediul rural, acolo unde, aceste activități se vor desfășura prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și vor avea ca teme principale incendiile la gospodării și incendiile de vegetație uscată.

Mesajul ISU Brăila: Printr-un comportament preventiv, putem fi așa cum spune sloganul “Împreună mai pregătiți”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro