Mergi la conţinutul principal

Săptămâna Patimilor, Paștile și Izvorul Tămăduirii vor fi sărbătorite în condiții de pandemie

* Așezământul social-filantropic "Sf. M. M. Pantelimon" Lacu Sărat a găzduit, marți, întâlnirea preoților cu ierarhul Dunării de Jos * Înaltpreasfințitul Părinte Casian a prezentat hotărârile Sf. Sinod referitoare la Sfintele Sărbători ale Învierii Domnului și s-a rugat pentru munca medicilor și a preoților în pandemie

 

Decizii deosebit de importante referitoare la slujbele și manifestările prilejuite de marea sărbătoarea a Învierii Domnului.

Așezământul social-filantropic "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" Lacu Sărat a găzduit marți, 20 aprilie, o conferință la care au participat preoții din parohiile și capelele municipiului Brăila în frunte cu părintele protopop Mircea Băncilă, prezidată de ierarhul Dunării de Jos.

Potrivit părintelui consilier Rareș Bucur, din cadrul Centrului Eparhial, în deschiderea conferinței, ÎPS Arhiepiscop Casian a rostit rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu în această perioadă dificilă, pentru sprijinirea medicilor și preoților în lucrarea misionară și jertfelnică desfășurată.

"După rostirea rugăciunii și cuvântul de deschidere, ierarhul le-a prezentat celor prezenți cele mai recente hotărâri ale Sfântului Sinod și comunicările de ultimă oră ale Cancelariei Sfântului Sinod. Au fost discutate aspecte legate de pregătirea și buna organizare, în timp de pandemie, a evenimentelor religioase prilejuite de Săptămâna Sfintelor Pătimiri, praznicul Învierii Domnului, sărbătoarea Izvorului Tămăduirii și Paștele Blajinilor", a precizat pr. consilier.

O atenție deosebită a fost acordată programelor organizate cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii, întrucât Biserica româno-elenă "Buna Vestire" ("Biserica Greacă") devine, în Săptămâna Luminată, loc de rugăciune și de pelerinaj pentru mulți credincioși din Eparhia Dunării de Jos și din întreaga țară. Toți aceștia vin cu credință la Brăila, pentru a primi din apa sfințită adusă din izvorul aflat sub Sfântul Altar al bisericii.

Ultima parte a conferinței preoțești de la Lacu Sărat a fost rezervată dezbaterilor, iar la final ÎPS Arhiepiscop Casian a adresat mulțumiri preoților brăileni pentru sprijinul dat în organizarea programelor bisericești din perioada pascală, precizează sursa citată.

În această perioadă, în Arhiepiscopia Dunării de Jos sunt programate conferințe pastoral-misionare cu preoții din Brăila, Galați și Tecuci, în vederea organizării pe timp de pandemie a evenimentelor religioase prilejuite de Săptămâna Patimilor, Învierea Domnului, Izvorul Tămăduirii și Paștele Blajinilor. Prima întrunire de acest fel a avut loc ieri, la Galați.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro