Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Săptămâna Europeană a Roboticii la Biblioteca Judeţeană

• elevii curioşi să descopere tainele roboticii sunt invitaţi, în perioada 14-25 noiembrie, la Makerspace-ul bibliotecii • acolo îi vor întâlni şi pe membrii echipei de robotică “Helix”

 

“Vă pasionează tehnologia? Haideţi la bibliotecă să vedeţi cum se construiesc roboţii”! Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila invită elevii de gimnaziu şi liceu, în perioada 14-25 noiembrie 2019, la o serie de ore deschise desfăşurate la Makerspace, în cadrul Săptămânii Europene a Roboticii.

Activităţile cuprind prezentări de echipamente şi demonstraţii practice şi au scopul de a promova importanţa acestei industrii în cele mai variate domenii. Participanţii se vor întâlni cu membrii echipei „Helix”, care au produs la Makerspace robotul cu acelaşi nume cu care au câştigat premiul întâi la categoria Collins Aerospace Innovate Award din cadrul celei mai mari competiţii de robotică din ţară: BRD First Tech Challenge (FTC). Pe lângă acest premiu, echipa a ieşit pe locul 8 din 151 în clasamentul naţional.

Săptămâna Roboticii se va încheia la bibliotecă cu “Noaptea Albă a Roboţilor”, care va avea loc sâmbătă seara, pe 23 noiembrie.

“Vă amintim că în Makerspace, un spaţiu special amenajat în bibliotecă pentru activităţi tehnice bazate pe STEM (ştiinţă, tehnică, inginerie şi matematică), se desfăşoară, din 2017, Clubul de Robotică, unde adolescenţii deprind noi competenţe şi utilizează echipamente de ultimă tehnologie”, anunţă Biblioteca Judeţeană prin intermediul unui comunicat de presă.

Persoane de contact pentru înscrieri cu clasa: Octavian Silviu Gheorghe, e-mail: silviu_gheorghe@bjbraila.ro, tel. 0728128928 şi Ştefăniţă Alecu, e-mail: stefanita_alecu@bjbraila.ro, tel. 0746799045.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii