Cei doi lideri îşi vor prezenta ideile la summitul UE de vineri, considerat crucial pentru viitorul Zonei euro.
Germania este în favoarea unui control centralizat strict la nivelul UE, în timp ce Franţa vrea să păstreze mai multă suveranitate naţională.
Între timp, două economii din Zona euro afectate grav de criză - Italia şi Irlanda - pregătesc măsuri mai stricte de austeritate.
În Italia, premierul Mario Monti va încerca să obţină aprobarea Parlamentului pentru planul adoptat duminică de guvern, ce cuprinde creşterea taxelor, a vârstei de pensionare şi intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale. Severitatea reformei pensiilor a făcut-o pe Elsa Fornero, ministrul serviciilor sociale, să plângă în timp ce le-a prezentat.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.