Consiliul Judeţean şi noi toţi ne dorim dezvoltarea infrastructurii sanitare, a operaţionalităţii la nivel naţional, regional şi local, reducerea inegalităţilor în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătăţirea accesului la serviciile medicale de calitate. Am urmărit şi urmărim modernizarea şi tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare, prin achiziţia de echipamente noi şi eficiente, ce aduc atât o creştere calitativă a serviciilor oferite, cât şi o creştere cantitativă a numărului de persoane beneficiare de servicii medicale, îmbunătăţind starea de sănătate publică la nivel naţional, regional şi local.
În acest sens am conceput un plan sănătos de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru îmbunătăţirea sănătăţii locuitorilor judeţului. Pe lângă investiţiile fireşti în dezvoltarea spitalului (blocul operator, sterilizare, preluarea şi continuarea investiţiilor nefinalizate), s-a hotărât modernizarea infrastructurii electrice, alimentarea cu agent termic, aceste lucruri fiind în momentul de faţă în stadiul de avizare şi documentare din partea experţilor.
PROIECTE FINALIZATE
» Peste 1,5 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente medicale;
» Modernizarea şi dotarea secţiei ATI - 13.998.000 lei;
» S-a reuşit finalizarea a 31 de apartamente tip ANL pentru medici;
» 6 săli de operaţie moderne.
PROIECTE ÎN DERULARE
» 5 milioane de lei pentru modernizarea şi echiparea Unităţii de Primiri Urgenţe;
» Au fost alocaţi bani pentru faza documentaţiilor de avizare ale lucrărilor de intervenţie (DALI) în vederea reabilitării corpului A şi corpului B;
» Consiliul Judeţean a alocat aproximativ 5 milioane de lei pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean şi achiziţia a 6 centrale termice noi;
» S-au făcut toate demersurile necesare pentru construirea a încă 31 de apartamente tip ANL pentru medici.
PRIORITĂŢI PE TERMEN LUNG
» Modernizarea clădirilor de la pavilioanele A şi B;
» Înfiinţarea unor compartimente de recuperare pe specialităţi;
» Îmbunătăţirea condiţiilor de cazare;
» Refacerea infrastructurii spitalului;
» Finalizare bloc operator corp A cu 11 săli de operaţie moderne;
» Modernizare/igienizare corp A.
De asemenea, am încercat să folosim şi parteneriatul cu Guvernul României având în vedere atenţia pe care, prin Programul de Guvernare, PSD o acordă acestui domeniu, precum şi oportunităţile oferite de POR 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.
Contractul de finanţare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Valoarea totală a proiectului este de 103.501.949,99 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 101.431.714,45 lei.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare modernizarea şi eficientizarea întregului act medical la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Am declarat anul 2019 anul sănătăţii!
Este, spunem noi, un proiect deosebit de ambiţios. Este şi va fi o muncă de echipă, a întregii echipe de la nivelul Consiliului Judeţean, dar şi de la nivel ministerial, în folosul brăilenilor şi pentru brăileni. Este un efort susţinut pentru ca tot ce facem în prezent să se resimtă în viitorul nostru şi al copiilor noştri.