"Olimpiada de improvizaţie" a avut în această săptămână două reprezentaţii şi mai urmează una chiar în această după-amiază, de la ora 17.00. În plus, s-a jucat şi "Domnului profesor, cu dragoste!", de trei ori, luni şi marţi, şi au fost săli pline cu elevi. Cu alte cuvinte, elevii brăileni au fost în această săptămână la Teatrul "Maria Filotti" şi actori, şi spectatori, în cadrul proiectului "Şcoala Altfel".
Pentru a veni în întâmpinarea proiectului propus de Ministerul Educaţiei, "Şcoala Altfel", care să ajute elevii să iasă din cadrul formal al unităţilor de învăţământ, conducerea teatrului a propus unităţilor să aducă elevii la teatru pentru a viziona spectacole potrivite pentru ei sau montări ale căror scenarii fac parte din programa şcolară. Cele mai solicitate spectacole au fost "Domnului profesor, cu dragoste!" şi "Olimpiada de improvizaţie". Elevi de la Liceul de Artă, de la colegiile Murgoci sau Bălcescu, de la liceele Pedagogic sau Iorga au jucat pe scenă atât de bine, încât i-au vrăjit pe colegii lor, dar şi pe cei care i-au coordonat.
"Olimpiada de improvizaţie" a venit cu un format schimbat. Din probele vechi a mai rămas doar una. "Am renunţat, deocamdată, la probele vechi, însă din când în când vom reveni la ele. Am schimbat puţin şi ideea de competiţie, echipele nu mai sunt de la un singur liceu, sunt practic două echipe cu elevi de la mai multe şcoli. Spectacolul favorizează comunicarea dintre ei. Este extraordinar să-i vezi cum colaborează chiar dacă nu sunt colegi de şcoală, cum reuşesc să construiască un spectacol coerent. Am renunţat la formula competiţională pentru a dinamiza puţin spectacolul şi a arăta că acest proiect este foarte bun, pentru că poţi face aproape orice cu el", a spus coordonatorul proiectului "Olimpiada de improvizaţie", actorul Dragoş Muscalu. La aceste reprezentaţii participă elevi de la Murgoci, Bălcescu, Liceul de Artă şi Iorga, acompaniamentul muzical fiind realizat de doi tineri artişti, elevi la Liceul de Artă şi ei, Alex Muşat şi Silviu Paraschiv. Dragoş Muscalu pregăteşte elevilor spectatori şi surprize pentru reprezentaţiile viitoare, va avea un invitat despre care nu a vrut să spună decât că este actor, tânăr şi a stârnit vâlvă prin liceele în care a fost.
Despre spectacolul "Domnului profesor, cu dagoste!", realizat de Horia Suru, actorul Dragoş Muscalu, care joacă rolul profesorului, a spus că este uimit de cât de bine pot juca elevii. "Abia aştept să arăt acest spectacol şi în alte oraşe din ţară, pentru că sunt convins că va fi extraordinar de apreciat. Sper să fie posibil acest lucru cândva".
Iniţiativa teatrului s-a bucurat de mult succes în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Şeful Biroului de Relaţii Publice al teatrului, Rodica Antonescu, a precizat că în această săptămână au fost mulţi elevi şi au vizitat teatrul, au văzut ce înseamnă pregătirea unui spectacol, ce este de fapt în spatele scenei. "Bucuria mea a fost mare pentru că am reuşit să aducem elevi la teatru, chiar şi din mediul rural, mai ales că unii dintre ei au mărturisit că nu au mai fost în teatru până acum", a explicat Rodica Antonescu.
În programul "Şcoala Altfel" s-au mai putut viziona spectacolele: "Vaniuşa cel viteaz", "Lecţia", "O scrisoare pierdută", "Baltagul" şi "Piatra din casă", toate cu sălile pline.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.