Mergi la conţinutul principal

Săli de jocuri, stații Peco și echipaje private de intervenție, verificate de polițiști. Unii agenți stăteau de pază dormind

• în noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii au controlat 20 de obiective asigurate cu pază, fiind verificați și instruiți 21 de agenți de securitate • oamenii legii au controlat două stații PECO, patru săli de jocuri de noroc și au verificat două echipaje private de intervenție • polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.600 de lei, cinci sancțiuni au fost aplicate unor societăți comerciale • au fost și paznici treziți din somn de polițiști

 

Paznicii de la mai multe firme și echipaje de intervenție au fost în atenția polițiștilor, în miez de noapte. S-au dat mai multe amenzi, iar unii agenți de pază au fost treziți din somn.

Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în intervalul orar 22:00-06:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au organizat și desfășurat pe raza municipiului o acțiune pe linia respectării prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecției persoanelor.
În cadrul acțiunii au fost controlate 20 de obiective asigurate cu pază, verificați și instruiți 21 de agenți de securitate, controlate două stații PECO, patru săli de jocuri de noroc și verificate două echipaje private de intervenție. În acest context, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.600 de lei, dintre care cinci conform Legii nr. 333/2003 (privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor) și șapte conform H.G. nr. 301/2012 (normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003).  ”Cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.000 de lei, au fost aplicate unor societăți comerciale pentru lipsa tuturor documentelor din serviciul de pază și lipsa executării controalelor asupra dispozitivului de pază. Două societăți de pază au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru folosirea de agenți de securitate în serviciul de pază fără atestat profesional. Două dintre sancțiunile aplicate, în valoare totală de 600 lei, au fost pentru depistarea agenților de pază dormind în timpul serviciului”, au precizat polițiștii.
Potrivit datelor transmise de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, o sancțiune de 2.000 de lei a fost aplicată conducerii unei societăți care asigură servicii de pază pentru neacoperirea tuturor posturilor prevăzute în planul de pază.

Oricum, la data de 19 aprilie, în cadrul acțiunii desfășurate în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea situațiilor de risc. Oamenii legii au intervenit la 31 de evenimente, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat un număr mare de sancțiuni contravenționale, respectiv 291, în valoare totală de peste 120.000 de lei, fiind reținute 18 permise de conducere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro