Să se reseteze primesc, dar să nu se schimbe nimic! Cum ar arăta politicienii Brăilei după marea resetare cerută de popor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Să se reseteze primesc, dar să nu se schimbe nimic! Cum ar arăta politicienii Brăilei după marea resetare cerută de popor

Altfel spus, politicienii susţineau resetarea, dar fără ca ei să fie afectaţi, fără ca schimbările majore ale sistemului politic să îi atingă şi pe ei. Niciunul dintre politicienii Brăilei, contactaţi de colegii de la Obiectiv, nu a înţeles că resetarea înseamnă în primul rând dispariţia actualilor politicieni, mulţi dintre ei compromişi, care doar se prefac că îi reprezintă pe cetăţeni. Nu, politicienii din Brăila (şi nu numai) doresc o schimbare, dar aşa, de formă, nu de fond, care să le afecteze poziţiile şi privilegiile. I-am întrebat pe politicienii din Brăila dacă ar fi în stare să se schimbe, să se reseteze, aşa cum cer protestatarii în stradă, iar răspunsurile pe care le-am primit ne-au determinat să le dăm tuturor nu un Reset, ci un mare Delete.

Aurel Simionescu: "Eu de mâine pot fi alt om, asta vă garantez. Dacă ar fi să vină Marea Resetare peste mine, aş putea deveni cel mai aprig primar pe care l-a avut vreodată Brăila. Întâi de toate, aş învăţa să bat cu pumnul în masă, ca să mă pot impune în orice situaţie, după care aş face ordine şi disciplină în primărie. A, şi nu aş mai răspunde decât în uichend la telefoanele venite de la partid, ca să nu îmi mai dicteze unii sau alţii ce anume să fac".
Marian Dragomir: „M-am gândit mult la chestia asta şi am ajuns la următoarea concluzie: nu am ce să schimb la mine. Pur şi simplu, eu sunt aşa cum trebuie să fie un politician: cinstit şi modest în faţa alegătorilor. Dacă ar fi să schimb ceva, atunci aş schimba adăpostul pentru porumbeii mei, căci tare s-a mai jigărit, din 2012 încoace, de când am intrat în Parlament şi nu prea am mai avut timp să mă ocup de el".
Cătălin Boboc: "Resetare zici? Hmm... păi, în primul rând cred că aş accepta să urmez cursurile primare ale clasei politice, poate-poate aşa învăţ şi eu ce e politica şi ce vrea ea. Ştiu, ştiu clişeul ăla cum că politica este arta negocierii, dar eu vreau să ajung mai mult decât un simplu politician care negociază te miri ce şi mai nimic. Eu, Cătălin Boboc, vreau să ajung Preşedintele României, să fiu un fel de etalon, un bun exemplu de urmat în ţara asta. Şi, credeţi-mă, că dacă mă ambiţionez să mă restartez, o să reuşesc să ajung la Cotroceni".
Vasile Varga: „M-aţi luat cam pe nepregătite cu întrebarea asta. Eu în primul rând cred că aş schimba banca la care îmi ţin banii, dar, mă rog, asta e altă discuţie, nu are legătură cu întrebarea. Dar ce, aţi constatat ceva rău la mine, de îmi spuneţi că ar trebui să mă schimb? Să fim serioşi, eu nu am decât un mandat în Parlament, nu am avut timp să mă dedulcesc la prostii, la ilegalităţi. Staţi să mai câştig alegerile de vreo 5-6 ori, după care, dacă va fi cazul, o să vă spun şi cum anume am de gând să mă schimb. Până atunci, haideţi să rămânem prieteni, pentru că suntem prea bătrâni ca să ne mai certăm şi nu mai avem timp să ne împăcăm".
Gheorghe Bunea Stancu: „Băi, deci în primul rând constat că nici la puşcărie nu mă lăsaţi să îmi văd de viaţa mea. Tot javre aţi rămas... Referitor la întrebarea voastră, pot să vă spun că eu deja sunt alt om. Fără mişto, de când stau aici, în puşcărie, am şi uitat să fur. Înainte ştiam cum să bag mâna, cum să trag din bani, să aranjez licitaţii, să îi dau lu Tancrad toate prăjiturile, dar aici la pârnaie m-am prostit. Serios, dacă aş reveni în fruntea judeţului, cred că nu aş mai reuşi să deturnez un leu nici dacă aş fi plătit ca să fac asta".
Mihai Tudose: „Ia mai lăsaţi-mă cu resetul vostru. Dar altă treabă mai bună nu aveţi de făcut? Adică euro se duce naibii în jos, economia stă leşinată în pat, iar voi mă întrebaţi cum anume m-aş schimba eu. Păi, în primul rând cred că mi-aş propune să reuşesc să răspund la telefon atunci când îmi sună telefonul, nu peste două zile. Ştiu, e greu, dar nimic nu se poate face pe lumea asta asta fără sacrificii".
Dorin Silviu Petrea: „Da, sunt capabil să mă schimb, să fiu un politician mai implicat, mai aproape de cetăţeni. Un politician care să meargă la uşa oamenilor, să vorbească cu ei, să noteze problemele lor şi să iniţieze proiecte de lege pentru îndreptarea acestora. Da, pot fi un astfel de politician, dar mai întâi aştept să se schimbe alţii, să nu cad eu de prost că sunt singurul care m-am pocăit. Vă mulţumesc".
Ion Rotaru: „Ce-aveţi, domnilor? De unde atâta ură împotriva politicienilor, care sunt şi ei oameni? Avem şi noi neveste acasă, poate chiar şi...în fine, în deplasare, ca tot omul, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne supunem unui proces de exorcizare pentru a scoate din noi diavolii închipuiţi. Haideţi mai bine să vorbim despre unde o să facem Revelionul, că acum vine Anul Nou şi ne prinde fără rezervare la restaurant. Hai, La Mulţi Ani!".
Marioara Nistor: „Da, deci ce înseamnă Reset, că eu am căutat în Dex şi nu am găsit acest cuvânt. Aha, deci un soi de punct şi de la capăt. Păi, dacă tot vrem să facem o schimbare, atunci ar trebui să vorbim cu toţii româneşte, să nu mai o dăm pe romgleză. Cum adică Reset? De unde atâta Reset? Eu vă spun că nu parlamentarii trebuie schimbaţi, ci modul de a face politică. Este că asta a fost profundă? Este că merit să mai stau 4 ani deputat?".
Alexandru Dănăilă: „Poate că o să pară licenţios discursul meu, dar sincer vă spun că eu mi-a dori ca resetarea să îmi aducă încă o pereche de coaie. Nu am mai vorbit niciodată pe marginea acestui subiect sensibil. În adâncul sufletului meu îmi doresc să fiu mai ferm, mai incisiv, să nu mă mai scăp pe mine atunci când ridică tonul Simona Drăghincescu pe la şedinţe. Credeţi că am nevoie de nişte cursuri de self esteem sau să încerc să rezolv problema lipsei... ştiţi d-voastră ce anume... cu un implant?".
Mihai Dănuţ: „Nu vreau să interpretaţi în mod tendenţios spusele mele, dar în ceea ce mă priveşte, dacă ar fi să schimb ceva, atunci aş schimba partidul, că deja sunt la al treilea concubinaj politic şi a început sa îmi placă".
Simona Drăghincescu: „Ei, asta-i bună. Adică voi vreţi să mă schimb eu, care de ani de zile militez pentru schimbarea modului de a face politică? Bre, nu aţi înţeles că eu sunt schimbarea pe care o doreşte strada, persoana capabilă să reseteze halul deplorabil în care se face politică în Brăila. Nu că sunt lipsită de modestie, dar vă spun că sunt atât de perfectă, ca să zic aşa, încât nu i-aş da Reset nici laptopului meu, care şi el este perfect, darămite mie, perfecţiunea întruchipată"!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro